Julkaistu    |  Päivitetty 
Aino Laiho

Eläkekatto myös Suomeen

Suomi on harvoja maita, joissa ei ole eläkekattoa. Yksityinen sektori maksaa paljon ylisuuria eläkkeitä, joita niitä saavat henkilöt eivät todellisuudessa tarvitse. Nyt tiedotetaan, että eläkkeisiin tarvittavat rahat loppuvat, ja apuun oli pyydetty pienempipalkkaisten eläkeläisten rahoja.

Onneksi Keva torjui näin tuhoisan ehdotuksen.

Yksityisten alojen eläkkeensaajien eläkevarojen hupenemisen syy on ylisuuret eläkkeet, miksi tähän ei saada muutosta? Koska raha puhuu, eivät rikkaat halua luopua jatkuvasta vaurastumisestaan.

Tähän olisi ratkaisuna lakiteitse eduskunnassa säädetty eläkekatto. Oli todella härski ajatus yksityisiltä pyytää apua Kevalta, joiden eläkkeet ovat valtaosin maltillisia, ja todella suurella joukolla eläke jää alle köyhyysrajan. Vaikka työura on kestänyt 40–50 vuotta, koska raskaan ja kiireisen työn suorittajat saavat pientä palkkaa.

Esimerkiksi keittiö- ja siivousala, joita ilman ei yhteiskunta pyörisi, mutta näin tärkeitä aloja ei yleensä arvosteta myöskään palkan muodossa.

Pienituloisten joukko tyytyy helpommin siihen, mitä saa, rikkaat nostaa äläkän helposti ja heitä kuullaan. Näin ei pitäisi toimia. Siis eläkekatto pikimmiten myös Suomeen!

Kommentoi

Hae Heilistä