Julkaistu    |  Päivitetty 
Timo Vornanen

Hammalahden koulua on kiirehdittävä

Hammaslahteen tarvitaan nyt pikaisesti uusi koulu. Joensuun päättäjillä on tässä Hammaslahden koulua koskevassa asiassa vakavan arvokeskustelun paikka.

Poliittisten päättäjien tehtävä on laittaa asioita tärkeysjärjestykseen. Tässä työssä tukenamme on Suomen lainsäädäntö ja esimerkiksi perusopetuslaki. Ne asettavat perusopetukselle ja sen järjestämiselle tiettyjä vaatimuksia.

Hammaslahden perheiden sekä lasten ja nuorten kannalta on aivan ensiarvoisen tärkeää, että Joensuun kaupunki asettaa tämän Hammaslahden kouluhankkeen kiireellisten asioiden listalle.

Mielestäni uuden koulun hankesuunnittelu on käynnistettävä heti vuoden 2022 alussa ja uuden koulun rakentaminen vuoden 2022 aikana. Näin sadoille ihmisille asiasta aiheutuva haitta jää mahdollisimman pieneksi.

Mielestäni on täysin kohtuutonta, että nykyisen aikataulutuksen mukaan Hammaslahden lapset ja nuoret joutuisivat usean vuoden ajan tekemään päivittäisen koulumatkansa Niittylahteen asti. Käytännössä tämä lisäisi huomattavasti koulupäivän pituutta.

On selvää, että asia vaikuttaisi lasten ja nuorten koulutustulosten lisäksi negatiivisesti myös perheiden yleiseen jaksamiseen.

Hammaslahden uuden koulun hankesuunnitelma ja koulun rakentaminen täytyy toteuttaa kiireellisenä.

Lapsissa ja nuorissa on meidän tulevaisuus.

Kommentoi

Hae Heilistä