Julkaistu    |  Päivitetty 
Toinen työtön vanha kanttura

Työtön työtön työtön...

Kirjotitpa nimimerkki Työtön vanha kanttura (Heili 2.2.) asiaa. Olen samaa mieltä kanssasi. Aivan samanlaisia kokemuksia, kun haen avoimia paikkoja.

Ikääni en enää laita näkyviin, mutta näkeehän sen työhistoriasta. Ei ole ilo olla nainen, yli-ikäinen ja työtön työmarkkinoilla.

Ihan turha inistä työvoimapulasta, kun ei kelpaa vähän vanhemmat työkyiset naiset, joilla ei ole enää pieniä lapsia eikä ole odotettavissa äitiyslomia.

Lisäksi olisi työkokemusta (monella useammiltakin eri aloilta), oppimiskykyä, helposti vanhatkin työtaidot pienellä perehdyttämisellä käyttöön otettavissa, työmotivaatiota ja työmoraalia monesti enemmän kuin nuorilla.

Hyviä syitä on lukemattomia, miksi ei voisi palkata vähän iäkkäämpää henkilöä, mutta kun ne työhön ottajatkin ovat ”lapsia” iäkkääseen työnhakijaan verrattuna. 100-prosenttisesti palkkatuettuun työpaikkaan kyllä kelpuutetaan, vaikkei olisi koulutustakaan kyseiseen tehtävään. Enkä ole kokenut ettenkö olisi oppinut tehtäviäni. Toki näitäkin paikkoja tarvitaan pitkäaikaistyöttömien aktivoimiseen.

Kokemukseni perusteella nämä iäkkäämmät palkkatuella palkatut niin naiset kuin miehetkin ovat aivan valtavan hyviä työntekijöitä. Eivätkä ole työhönsä leipääntyneitä.

Koulun penkille en ole enää valmis menemään liki kuusikyppisenä ammattitutkintoa suorittamaan, mutta tiedä, että oppisin oman alani tehtävät helposti, vaikka en ole niitä tehnyt pitkään aikaan yli-ikäisyyden vuoksi.

Kommentoi

Hae Heilistä