Julkaistu    |  Päivitetty 
Sari Hyppönen

Jätehuolto on viranomaisten ja Puhaksen yhteistyötä

Tauno Hirvonen kritisoi mökkinsä jätetyhjennyksiä otsikolla ”Puhas rahastaa” Heilissä 23.2.

Väärinkäsitysten varalta tiedoksi, että Puhas Oy on kunnallinen jätehuoltoyhtiö, jonka omistaa viisi pohjoiskarjalaista kuntaa: Joensuu, Ilomantsi, Kontiolahti, Liperi ja Polvijärvi. Puhas tuottaa näille osakaskunnille lakisääteisesti kuuluvat jätehuoltopalvelut niiden puolesta.

Kunnallinen jätehuolto on vahvasti paikallisten jätehuoltoviranomaisten, jätehuoltoyhtiön ja asukkaidenkin yhteistyötä.

Toiminta perustuu jätelakiin ja -asetuksiin ja niitä tarkentaviin jätehuoltomääräyksiin. Määräykset ovat jätehuoltoviranomaisen eli Joensuun alueellisen jätelautakunnan hyväksymiä. Puhas toteuttaa näitä jätehuoltomääräyksiä käytännössä.

Jätelain mukaan kaikille vakituisesti asutuille ja vapaa-ajan kiinteistöille tulee sopia jätehuolto. Jätemaksut ja jätteiden tyhjennysvälit puolestaan perustuvat Joensuun alueellisen jätelautakunnan vahvistamaan jätetaksaan.

Tyhjillään olevat kiinteistöt rinnastetaan jätehuoltomääräyksissä vapaa-ajan asuntoihin.

Määräysten mukaan vapaa-ajan asunnon jäteastiat tulee tyhjentää vähintään kolmesti kesässä, jos vapaa-ajan asuntoa käytetään vain kesäisin. Ympärivuotisessa käytössä olevien vapaa-ajan asuntojen jäteastia on tyhjennettävä vähintään kolmesti vuodessa.

Kiinteistön jätehuollon järjestämiseksi on kuitenkin olemassa jätehuoltomääräysten puitteissa vaihtoehtoja.

Haluammekin yhdessä asiakkaan kanssa sopia sellaiset jäteastioiden koot ja tyhjennysvälit, että ne toimivat parhaalla mahdollisella tavalla. Jos asiakas haluaa, hän voi ottaa yhteyttä Puhaksen asiakaspalveluun, ja voimme yhdessä miettiä, miten kiinteistön jätehuolto olisi sopivinta järjestää.

Kommentoi

Hae Heilistä