Julkaistu    |  Päivitetty 
Jorma Kinnunen

Piilopuoluetuet ongelmana

Pääkirjoitus Karjalaisessa (28.2.) oli otsikoitu: ”Piilopuoluetuesta täytyy päästä eroon”. Olen kyllä täysin samaa mieltä tässä asiassa.

Valtiolla ja kunnilla on kyllä tärkeämpiä rahareikiä kuin nuo salatuet. Asia nousi taas tapetille, kun hyvinvointialueet päättävät hallintonsa rakenteesta ja menettelytavoista. Omassa maakunnassamme puolueet ovat veronmaksajilta salaa sopineet tuesta, joka on 5 000 euroa jokaista aluevaltuutettua kohti. Tällainen menettely on suorastaan demokratian syöpä. Ei tämä ainakaan lisää politiikan uskottavuutta. Siun sote kipuilee rahapulan takia, mutta puolueet ovat löytäneet 300 000 euroa ilman kipuilua tuohon piilotukeen. Pohjois-Karjalassa perussuomalaiset ja kristillisdemokraatit ilmoittivat vastustavansa ryhmille tulevaa rahaa, mutta kyllä se heillekin kelpasi.

Raha otetaan, kuten Karjalaisen kirjoituksessa todetaan, hyvinvointialeen vuosibudjetista. Siun sotessa hallinnon kustannukset paisuvat lautakuntien kokouspalkkioista ja työvoimakustannuksista. Hallinnon pelätty paisuminen toteutuu.

Julkinen tukirekisteri tarvitaan poliitikkojen suhmuroinnin vähentämiseksi.

Kommentoi

Hae Heilistä