Julkaistu    |  Päivitetty 
Tarja Partanen

Vihapuheille ei ole tilaa

Olen seurannut huolestuneena asenteiden kiristymistä venäläisiä ja venäjänkielisiä kohtaan Putinin aloitettua sodan Ukrainassa. Jo tämä raaka ja ihmisyyttä loukkaava hyökkäys yksinään on järkyttävä. Meidän ei pidä lisätä tavallisten venäläisten taakkaa huonolla käytöksellämme.

Putinin ja hänen hallintonsa mieletön sota ei ole heidän syytään. Putin hallintohimmeleineen valehtelee ja pimittää oikean tiedon. Kun jokin venäläinen taho haluaa tuoda esiin totuuden, se hiljennetään.

Jotkut täällä Suomessa miettivät, miten Ukrainan sotaa pakenevat ja heidän kielensä voi erottaa venäläisistä ja heidän äidinkielestään. Ei tarvitse erottaa! Voimme suhtautua heihin kaikkiin arvostavasti ilman ennakkoasenteita.

On hienoa, että annamme tukemme maahan saapuville ukrainalaisille. Emme kuitenkaan saa alkaa syrjiä venäläisiä.

Ymmärtääkseni Suomessa asuvat venäläiset suhtautuvat ukrainalaisiin ymmärryksellä ja tuomitsevat Venäjän sotatoimet, ainakin suurin osa. Meidän ei pidä ryhtyä erottelemaan heitä eikä muitakaan ihmisiä kielen ja kansallisuuden perusteella. Vihapuheille ei yksinkertaisesti ole tilaa!

Haluan nähdä sen päivän, jolloin me suomalaiset annamme arvon ihmisyydelle ja kunnioitamme toisiamme etnisestä taustasta riippumatta.

Kommentoi

Hae Heilistä