Julkaistu    |  Päivitetty 
Juha-Matti Huusko

Kauppahallin hissi ja bussin odottelu

Joensuun torin uutta kauppahallia pohdiskellessani heräsi ajatuksia. Ehkä ei ole liian myöhäistä niitä esittää. Kauppahallissa voisi olla hissi myyjille ja lastenrattaitten kanssa liikkuville niin kuin Isossa Myyssäkin.

Kuorman voisi purkaa kärräämällä tavarat toriparkista kauppahalliin hissillä. Myyjä voisi pitää autoa toriparkissa kuukausivuokratulla jokseenkin edullisella paikalla.

Torilavalta hissin tekeminen unohtui. Ymmärsin, että yksi potentiaalinen hissikuilu oli olemassa, mutta siihen lopulta laitettiin torilavan tekniikka, sähköt ym. joiden tilantarve unohtui. Ehkä en tiedä asioiden oikeaa laitaa. Kuitenkin kerran torilavalla tapahtumaa pitäneenä tiedän, että hissille olisi tarvetta ja että isoja kaiuttimia olisi näppärämpi kuljettaa hissillä kuin portaita pitkin.

Liikun bussilla harvoin. Sen vuoksi satun pysäkille aina väärään aikaan ja sitten 20 minuuttia odotellessani voisin juoda kahvit ja tehdä heräteostoksia. Voisinko juoda kahvia kauppahallin Carelicumin puoleisella seinustalla ja lasin läpi seurata, milloin bussi tulee? Kenties kylmä maan tasalla oleva lasitettu terassi olisi fiksu ratkaisu. Voisin siitä lähteä bussiin lastenrattaitten kanssa, kävellä minimaaliset 10 metriä. En toki ole rakennusten asiantuntija.

Kommentoi

Hae Heilistä