Julkaistu    |  Päivitetty 
Yli 15 km turhaa pyöräilyä

Kapuloita kierrätyksen rattaisiin

Puhas Oy järjesti aikaisemmin vaarallisten jätteiden ja sähkölaitteiden kiertäviä keräyksiä. Kiertävät keräykset kuitenkin lopetettiin viime syksynä. Nyt vaaralliset jätteet on vietävä jäteasemille.

Keskustan asukkaana lähin vaarallisen jätteen vastaanottopaikkani on Kontiosuon jäteasema. Jäteasemalle on kuitenkin tällä hetkellä erittäin vaikea päästä ilman autoa. Kontiosuontien pyörä- ja kävelytie oli 14.4. suljettu jollakin esteellä, joten sitä kautta jäteasemalle ei päässyt.

Yritin kiertää jäteasemalle myös Papinkankaan kautta. Papinkankaalla sijaitsevalle pyörä- ja kävelytielle ei kuitenkaan tehdä talvikunnossapitoa. Tämän seurauksena tie oli täysin lumen peitossa. Sitä kauttakaan oli siis turha yrittää päästä perille.

Autottomalle vaarallisen jätteen kierrätys on siis tehty hyvin haastavaksi. Mitä Puhas Oy on pyrkinyt saavuttamaan lopettaessaan kiertävät jätekeräykset? Onko tarkoituksena ollut saada autottomat joensuulaiset nakkaamaan vaaralliset jätteensä sekajätteeseen? Onneksi olen muuttamassa pois Joensuusta, niin tätä räpellystä ei tarvitse enää katsella.

Kommentoi

Hae Heilistä