Julkaistu    |  Päivitetty 
Äiti Teresa

Hoitajien työolot ja palkkaus

Monen hoitajan sekä kansalaisen leuka loksahti, kun lukivat huonon aprillipilan Siun soten johdon 10 prosentin palkankorotuksesta. Harmi vain, että se ei ollut aprillipila.

Perusteluna oli, kun tekevät kahta työtä. Onhan saatava korvaus kahdesta työstä. Mielenkiintoista olisi tietää, millainen tuntikehys noilla kahdella pallilla istuvalla henkilöllä on?

Onko johdon viikko tuntimäärä kuten hoitajilla eli 38,15 tuntia? Ja tietysti kahta työtä tehdessä 38,15 x 2 eli 76,30 tuntia.

Käytännössä siis aika työntäyteinen elämä, jos pitää tehdä 7 päivänä viikossa 10 tunnin työpäivä.

Itse keikkailen paljon, että saan lainani ja laskuni maksettua. Elinkustannukset ovat nousseet valtavasti, mutta palkka ei ole noussut. Silti en saa toisen työn tekemisestä 10 prosenttia lisää palkkaa. Saan ihan normaalin tuntipalkan. Monet hoitajat tekevät päivittäin jopa kolmenkin ihmisen edestä töitä, pitäisikö siis näiden hoitajien palkkaa nostaa kolminkertaiseksi?

Samalla hoitajat yrittävät saada itselleen palkankorotuksena muutamaa euroa. Hoitajat, jotka vaihtavat vuoroja, tekevät pitkiä päiviä, altistavat itsensä ja läheisensä sairauksille, ja jättävät ruokatauot pitämättä. Myöskään varaa ei ole viettää pienten lasten kanssa aikaa, kun palkasta jää käteen osittaisella työajalla 1300 euroa ja Kela maksaa tukea 100 euroa. Suurin osa hoitajista kohtaa päivittäin henkistä ja fyysistä väkivaltaa sekä seksuaalista häirintää. ”Tee Haipro”, tulee vastaus, kun ilmoitat, että potilas löi sinua nyrkillä tai kouri haarovälistä, ilmoitus, joka ei johda mihinkään.

Töihin mennessä jännittää, että kuinkahan monta hoitajaa paikalla on ja kerkeääkö edes vessaan. Töistä lähtiessä itkettää, kun työt eli ihmiset pitää hoitaa hutiloiden.

Työolot ovat mitä ovat, robotti tekee vuorosi, ja saat toivoa 3 vuoroa. Käytännössä jos siis haluat päästä tiistaisin bingoiltaan ja toivot niihin aamuvuorot, niin sinne menisivät toiveesi. Samaan aikaan esimiehet syyllistävät työntekijöitä työvuorotoiveista, kun tekee listan suunnittelusta hankalaa – anteeksi, että minulla on muutakin elämää. Jos esimiehelle sanot jostain epäkohdasta, se näkyy heti työvuoroissa, eivätkä toiveet mene läpi. Ne, jotka osaavat olla esimiehille mieliksi, saavat hyvät vuorot.

Lisäksi Siun soten uusilla terveysasemilla työntekijöiden pukukaappeihin ei mahdu edes talvitakki. Mitähän työntekijät tekevät pukukaapilla, jos sinne ei mahdu edes vaatteet? Se viimeistään kertoi, mikä on työntekijän paikka Siun sotella. Toki myöskin se, että Siun sote ei ollut valmis maksamaan vartioinnista tai väliaikaisesta kameravalvonnasta, kun Siun soten toimipisteeseen murtauduttiin ja pihoilla pyöri jatkuvasti epämääräistä porukkaa. Yöhoitajatkin kun kiertävät yksin.

Työntekijöiden etuja, kuten jouluateriat, on karsittu pois. Nykyään et saa syödä edes, jos jää ylimääräistä potilasruokaa, vaan se pitää heittää roskiin.

Huvittavinta oli kuitenkin, kun vasta työsähköpostiin kilahti kysely Siun sotelta siitä, minkälaista aineetonta palkitsemista voitaisiin hoitajille järjestää. Tällä hetkellä se tuntuu lähinnä vaan suoranaiselta kettuilulta, kun rahaa ei ole työntekijöiden bonuksiin mutta johdon palkkoihin kyllä. Jouluna hoitajat saivat suklaalevyt ”olet tärkeä”, työpaikoilla se lähinnä nauratti.

Luulen, että nuoret hakeutuvat mieluummin noihin Siun soten hyväpalkkaisiin johtotehtäviin kuin hoitotyöhön. Tai kouluttautuvat muille aloille. Se on viisasta, koska tämänhetkinen hoitoalan palkka ei kannusta edes kouluttautumaan tai tekemään pitkää uraa. Ilman mitään lisiä lähihoitajan peruspalkka on 2280 euroa, ja kaikkine lisineen työuran huipulla oleva korkeakoulutettu sairaanhoitaja saa 2934 euroa – eroa on siis 654 euroa.

Muutenkin Siun soten johtamiskulttuuri on pelolla hallitseminen. Jos uskallat arvostella johtoa tai esimiestä, niin istut puhuttelussa, johon et saa paikalle edes todistajaa.

Kommentoi

Hae Heilistä