Julkaistu    |  Päivitetty 
Eero Bogdanoff (ps.), Sari Huovinen (liik.), Matti Ketonen (kok.), Tapani Nuutinen (kesk.), Petteri Tahvanainen (vas.) ja Ari Tielinen (sd.)

Kysymyksiä museosta

Joensuun kaupunki ei ole kysynyt kaupunkilaisten mielipidettä kaupungintalon muuttamisesta Pohjois-Karjalan museon toimitilaksi. Me tarjoamme sekä kaikille valtuutetuille että kaupunkilaisille mahdollisuuden testata oma näkemyksensä asiasta helppojen Kyllä/Ei –vastausten kautta.

Kaupungintalo tarjoaa museolle esteettömän toimintaympäristön. Kyllä/Ei.

Kaupungintalolle suunnitellut 800 neliön museotilat kahdessa kerroksessa riittävät hyvin korvamaan Carelicumin nykyiset 1 300 neliön museotilat. Kyllä/Ei.

Museoesineet kannattaa säilyttää yleisöltä suljetuissa varastoissa ja esitellä niitä vain virtuaalisesti kaupungintalolla. Kyllä/Ei.

Suosittu Mukulakatu aiotaan siirtää kaupungintalon ”montturavintolaan”, johon ei ole esteetöntä käyntiä. Ratkaisu palvelee hyvin lapsiperheitä. Kyllä/Ei.

Museoviraston näkemyksiä kaupungintalon remontoimisesta museoksi pitää kunnioittaa päätöksenteossa. Kyllä/Ei.

Hankesuunnitelman mukainen vähintään 8,5 miljoonan euron kustannusarvio on kohtuullinen hinta kaupungintalon remontoimisesta museoksi. Kyllä/Ei.

Kun/jos museotoiminta siirtyy 15-25 vuoden kuluttua muualle Kaupungintalon entisöinti nykyasuun on helppo ja halpa remontti. Kyllä/Ei.

Kaupungintalosta saa pienellä rahalla Joensuun/Pohjois-Karjalan kulttuurihistorian esittelytilan ja kaupunkilaisten kohtaamispaikan rakenteita muuttamatta. Kyllä/Ei.

Carelicumin sisäpiha on uuden Musiikkitalon oikea sijoituspaikka. Kyllä/Ei.

Musiikkitalon sijasta Carelicumin sisäpihalle pitää rakentaa museon tarvitsemat lisätilat. Kyllä/Ei.

Vaihtoehtoisesti museo voidaan sijoittaa uudisrakennukseen taidemuseon kortteliin. Kyllä/Ei.

Kaupungintalon ja kaupungin muiden arvokiinteistöjen uusista käyttötarkoituksista on järjestettävä ideakilpailuja ja kuulemistilaisuuksia ennen päätöksentekoa. Kyllä/Ei.

Kaupunginvaltuusto voi muuttaa aiempia vääräksi arvioituja päätöksiä. Kyllä/Ei.

Kaupunginvaltuutetut

Kommentoi

Hae Heilistä