Julkaistu    |  Päivitetty 
Sanna Antikainen

Kansalaiset ahdingossa

Polttoaineiden korkeat hinnat ovat kurittaneet autoilijoita ympäri maailmaa. Saksassa parlamentti riensi kansalaisten apuun alentamalla polttoaineiden verotusta EU:n minimitasolle kesäkuusta elokuuhun.

Saksan parlamentti on ymmärtänyt, että ihmiset eivät autoile huvikseen, vaan todellisen tarpeen vuoksi. Suomessa taas hallitus vähät välittää pienituloisten työssäkäyvien ahdingosta.

Joukkoliikennettä harvaan asutuilla alueilla ei ole tai vuorovälit eivät mahdollista työssäkäyntiä, mutta sehän ei cityvihreitä ja vihervasemmistoa kiinnosta. Hallituksen tavoitteena lienee pakottaa harvaan asuttujen alueiden asukkaat kasvukeskuksiin ja samalla autioittaa maaseutu lopullisesti – ja kaiken tämän mukana on siunaamassa keskusta.

Huhtikuun alussa hallitus ilmoitti polttoaineiden jakeluvelvoitteen väliaikaisesta laskemisesta vuosina 2022 ja 2023. Jakeluvelvoitteen laskun on arvioitu näkyvän erityisesti dieselin hinnassa, mutta etenkin Autoliitto on vaatinut kovempia toimia polttoaineiden hintojen laskemiseksi.

Autoilijat ovat hallituksen loputon lypsylehmä, jolta puristetaan kaikki, mikä vaan irti lähtee. Suomi on pitkien etäisyyksien maa, eikä autolle ole muuta vaihtoehtoa varsinkaan meillä Pohjois-Karjalassa. Työnteon kannattavuus laskee sitä mukaa, kun polttoaineiden hinnat nousevat, eikä loppua näy.

Jakeluvelvoitteen lasku on askel oikeaan suuntaan, mutta tarvitaan lisää toimia, jotta suomalaisilla on edelleen varaa käydä töissä ja kaupassa. Polttoaineveroa sekä dieselautojen käyttövoimaveroa on laskettava välittömästi ja pysyvästi – ja pian, koska ihmisiltä loppuvat pian edellytykset toimeentuloon ja työssäkäyntiin.

Kommentoi

Hae Heilistä