Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Mikkilä

Naiskauneutta kautta aikojen

Viisikymmenlukulaisena muistan, kun naiset kiersivät saunan jälkeen hiuksiinsa voipaperista kierretyt patukat kiharoita saadakseen, ja kasvoihin siveltiin Niveaa. Mutta toista on nyt - nykynainen tarvitsee yhtä sun toista ollakseen MUST.

Hiuksia jatketaan klipseillä kiinnitetyillä keinohiuksilla, ja ne kammataan pääsääntöisesti korvallisilta olkapäille aina pääministeristä Prisman kassaan.

Korvissa on kookkaat, värikkäät muovitekeleet. Silmiä koristaa muoviset keinoripset, jotka muistuttavat entisajan vesikourua tai voisivat olla vaikka hyönteisten kiitorata. Poskipäitä on korostettu täyteaineilla, ja nenässä on joko rengas tai muita koruja - ihmettelen vain, miten nenän siistiminen onnistuu kivutta. Huulet ovat täytetyt botoksilla ja muistuttavat pullistunutta herneenpalkoa. Hampaat ovat kuorikoilla vuoratut, kaikilla samanlaiset, ei näy enää persoonallisia helmihampaita. Sitten päästään kynsiin,joita en voi olla ihmettelemättä. Miten parisen senttiä pitkät normaalin kynnen jatkeet sopivat arkielämään? Onkohan mukana ohjekirjanen, miten näillä varustuksilla sivellään siipan poskea, vaihdetaan vauvan vaippa ja suoritetaan hygienian hoitoon kuuluvat tehtävät. Sitten päästään rintoihin, joita muovaillaan implanteilla kulloisenkin mielihalun mukaan; toisinaan kuin pullahtamassa olevat ilmapallot. Navassa roikkuu jonkin koru ja kaiken kukkuraksi peppu on myöskin muotoiltu luonnon luomasta mieleiseksi eri menetelmin. Nilkat vaativat tietenkin omat korunsa, ja tatuoinneilla voi lopputuloksen viimeistellä mieleisekseen. Kaikki tämä on markkinoinnin tuottamaan samaistumisen tulosta. Mietin vain, että koittaakohan joskus tulevaisuudessa aika, jolloin kaikki luonnon luoma palaa arvoonsa?

Kommentoi

Hae Heilistä