Julkaistu    |  Päivitetty 
Heikki Saukkonen

Minäpä viihdyn kesämökillä

Terttu Mujunen kirjoitti Heilissä 35/-22 kesämökkielämästä otsikolla ”Toiset tykkää, minä en”, minä olen ollut kesäaikana kesämökillä lähes joka viikonloppu 27 vuoden ajan, tämä kesä on poikkeus, minusta riippumattomasta syystä.

Ei ole sähköä, kuin nykyisin aurinkosähkö, ei tarvitse siirtomaksuja maksaa, ei ole vesijohtoa, ei ole sisävessaa, silti olen viihtynyt ja viimeisen n. kymmenen vuoden ajan yksin, enkä kaipaa edes vieraita arvostelemaan mökkini viihtyisyyttä.

Rakensin aikoinaan mökin vain sitä varten, että pystyy yöpymään ja sadetta pitämään kalassa ollessa.

Olen ihmetellyt kun monet mökkiläiset eivät edes pidä pyydyksiä järvessä mökillä ollessaan, minun periaate on ollut se, että ainakin syöntikalat täytyy saada järvestä, ruokaa en vie mennessäni mökille, enkä käy kaupassa, jonne on matkaa lähes kymmenen kilometriä, voin vien ja suolan mennessäni, sekä osan juomista, en saunaoluitakaan kun en käytä niitä.

Joskus on käynyt, että koko viikonloppuna ei ole saanut tuulien takia yhtään kalaa, silloin olen syönyt voita ja perunaa, jotka vien mennessäni, kun mökillä huonosti kasvaa. Näkkileipää minulla on varastossa mökillä pahan päivän varalle, samoin korppuja, ettei nälkään kuole ihan heti.

Syksyllä on marjoja aivan lähellä ja hyvä sienipaikka, joskus jää kaloja kotiin vietäväksi. Joten mikä sen parempaa kuin nauttia yksin olosta, eikä ole hälinää ympärillä.

Kommentoi

Hae Heilistä