Julkaistu    |  Päivitetty 
Ritva Mikkilä

Hatunnosto erityisjoukoille!

Halusin kirjoittaa kevään tullen ympäri valtakuntaa hajaantuvista erikoisjoukoista, jotka päinvastoin kuin kaiken mahdollisen silmittömästi tuhoavat asejoukot, osaavat ja rakentavat maata kuntoon. Tiet korjataan ja asfaltoidaan,

viemärit kaivetaan esille ja tarkastetaan, katot kunnostetaan ja ennen kaikkea rakennetaan uutta – tietysti myös aikansa eläneet kohteet puretaan ammattitaitoisesti. Silloin talven aikana kunnostetut koneet kaivavat maata ja monenlaiset ammattimiehet ja -naiset antavat parastaan. Timpurit, putkimiehet, raudoittajat, hitsaajat ja monet muut taiturit tekevät työtään keskittyneesti kuumassa ja sateessa joskus huoli kasvoillaan. Heidän työnsä jälki on tarkoitettu palvelemaan kansalaisia ja kestämään vuosikymmeniä jopa vuosisatoja.

Kun pitkin kevättä juhlitaan näyttävästi esimerkiksi ylioppilaita niin minusta nämä erikoisosaajat jäävät liian vähälle huomiolle. Ennen vanhaan kansalaiset käyttivät sanontaa ”hatunnosto” kun jokin toimi oli hoidettu heidän mielestään ihailtavasti. Kun itse olen mittatimpurin tytär, mutta aivan peukalo keskellä kämmentä, niin minä ainakin nostan milelestäni hattua osaajille ja tätä termiä voitaisiin myös julkisesti lämmitellä uudelleen.Kätten taitoja ei koskaan voi korvata kokonaan millään muulla.

Kommentoi

Hae Heilistä