Julkaistu    |  Päivitetty 
Terttu Mujunen

Tykkään kirjoittaa käsin

Kuten huomaatte siellä toimituksessa, kirjoitan aina käsin tekstaamalla nämä kirjoitukseni mielipidepalstalle, useimmat kirjoitukseni on kuitenkin julkaistu, joten kiitos teille, vaikka jouduttekin ne uudestaan kirjoittamaan ennen julkaisua.

Totta kai saisin apua ystäviltäni, joilla on netti ja tietokone ja älypuhelimet, mutta en vaan halua. Tykkään kirjoittaa käsin, enkä ole ainoa yli 60-vuotias, joka ei käytä tietotekniikkaa. Kyllä minäkin oppisin, mutta kun en vaan halua asioida koneiden kanssa. On minulla ainakin näissä tekniikan käytöissä itsemääräämisoikeus ja haluan silti tuntea itseni yhdenvertaiseksi niiden digilaitteiden käyttäjien kanssa.

Ainut, mistä tykkään on, kun ystävättäreni ottaa videoita tyttäreni perheestä, joka asuu ulkomailla, ei minun silti tarvitse sen vuoksi hommata omia älylaitteita, niin pitkään kun pärjään, ja saan asiani hoidettua omalla älylläni, ja milloin en saa, sitten otan älypuhelimen.

Älkää pakottako minua käyttämään digitaalisia vehkeitä, olen mieluummin naispuolinen Mielensäpahoittaja, niin kuin Tuomas Kyrön kirjasta tehty elokuvakin näyttää, sillä ei elämän tarvitse aina olla niin helppoa, että napin painalluksen päästä saa kaiken tiedon ja taidon.

Kommentoi

Hae Heilistä