Julkaistu    |  Päivitetty 
Pentti Stranius

Säästökohde kaupungille: Kukkilinnun puisto

Suomi ja siinä sivussa Joensuun kaupunki joutuu lähivuosina säästämään ja kuristamaan kaupunkilaisia ehkä jopa veroprosenteilla yms. Syynä on osin Venäjän aloittama Ukrainan sota, mutta ei toki aina ja kaikessa. Siihen ei voi vedota joka asiassa, pyydän! Silti mielenkiintoisia uudistushankkeita on vireillä pilvin pimein. Valtuustossa ja päättävissä lautakunnissa kannattaisi miettiä mistä ja miten säästetään. Erilaista asuinrakentamista maksavat useimmiten firmat,yhtiöt ja säätiöt, mutta esimerkiksi puistojen kunnostustöitä veronmaksajat.

Siksipä ehdotan: nyt jäitä hattuun sellaisten hankkeiden kohdalla, jotka eivät ole välttämättömiä (kuten tärkeä on moni muu hanke, esimerkiksi sote-opetus-ja vanhustyön alueella), vaan pelkkiä mielenkiintoisia parannustöitä, ideoita ja tulevaisuussuunnitelmia.

Yksi allekirjoittanutta ja Vinkkelin taloyhtiötä (Koulukatu 1) puhuttava projekti on ollut viime kuukausina ns. Kukkilinnun puisto. Kysynkin: eikö olisi aiheellista miettiä vielä kerran sen mittasuhteita ja miljoonaluokan kustannuksia ja luonnontilan säilymistä? Joen rantakaistaletta voi kirkon kentän tuntumassa hyvinkin entrata pienin rahoin, mutta koko Koivuniemen kentän muokkaus, vempeleiden yms rakennustyö vaatii jo isoja kustannuksia eikä ole asukkaiden suosiossa. En millään haluaisi itsekään Joensuun komean kirkon viereiselle alueelle temppuratoja ja mekkalaa!

Kommentoi

Hae Heilistä