Julkaistu    |  Päivitetty 
Jorma Kinnunen

Entäs Rantakylän remontti?

Pentti Straniuksen mielipidekirjoitus (KH 19.10.2022) oli täyttä asiaa ja tähän aikaan sopiva. Joensuun kaupunki suunnittelee puistoja ja muita rahanreikiä, niinkuin kaupungilla ei olisi rahapulasta tietoakaan. Kyllä nyt pitää päättäjien ottaa järki käteen, varsinkin tuon omituisen Kukkilinnan puiston osalta. Ei pilata kirkon kaunista vierustaa millään härveleillä.

Kaupungintalon lisäksi Joensuun luterilainen kirkko on monen, kuten minunkin, mielestä kaupunkimme huomattava ja kaunis maamerkki. Allekirjoittanut ja Rantakylän eläkeläiset kirjoittivat noin vuosi sitten Rantakylän kirjaston ja nuorisoaseman korjauksen tarpeesta. Kirjaston johtaja myönsi vastauskirjoituksessaan Karjalaisessa, että kirjaston tilat ovat ahtaat ja niissäkin on todettu sisäilmaongelmia. Nuorisoaseman kiinnilaittamisen jälkeen moni järjestö menetti kokous ja toimintatilansa. Näin myös ikämiesryhmä Velmut ja alueen eläkejärjestöt.

Kirjasto koskettaa suurta määrää alueen asukkaista muutenkin kuin vain kirjojen lainaustoiminnan osalta. Kyllä kirjaston ja nuorisoaseman korjauksen pitäisi päättäjiä kiinnostaa. Alueella asuu noin 15 000 asukasta. Toivoisin asianomaisilta päättäjiltä vastausta kirjoituksen aiheesta. Onko kirjaston ja nuorisoaseman korjaus otettu kokonaan pois investointilistoilta?

Kommentoi

Hae Heilistä