Julkaistu    |  Päivitetty 
Mauri Väisänen

Lataa tämäkin sovellus

Pitkä on se matka jonka Homo sapiens on kulkenut erilaisten kehitysvaiheitten, kuten Cro – Magnonin, Neandertaalin ja Australopithecus robustuksen, kautta tähän korkeimpaan Publicanus de Kapula (kapulan tollottaja), muotoonsa.

Häviävän vähäinen joukko ei astele, pyöräile, sähkölautaile tai autoile kapulaan tollottamatta, ja jokainen yritys tai palveluntuottaja tekee parhaansa luodakseen mopiilisovelluksen, jonka kautta asiakas tulee kelvolliseksi pääsemään hänen palveluihinsa.

Tarua on pian se, kuinka mielensäpahoittaja yritti päästä tarpeelleen eskortilla, pian hotellihelpotuksen ovi avautuu vain mopiilisovelluksella, jos satut muistamaan salasanan sotkematta sitä muihin pian satoihin nouseviin tarvisemiisi salasanoihin. Autoasi et pian pysäköi kapulatta. Ei riitä S-kaupassa että sinulla on etukortti saadaksesi kerran kuukaudessa parin euron alennuksen jostakin tuotteesta, vaan sinun pitää ladata sovellus sen saadaksesi ja jos puhelimesi vanhenee hyläten soveltuvuutesi, ei auta muu kuin ostaa uusi luuri. Muistan ajan jolloin Nordeakin kelpuutti vielä köyhiä asiakkaita, Joensuun Prisman käytävälläkin oli jopa palvelupiste kunnes pääpankkiiri totesi että nämähän kantavat vain hiekkaa lattioille. Eivät kanna enää, ovet on lukossa ja vartija oven edessä. Jos onnistut pääsemään puhelimellasi läpi tunnustautumalla senioriepäkansalaiseksi, sinulta tivataan silti, miksi et käyttänyt ihmisille tarkoitettuja kirjautumistapoja. Luin jostakin, että yli 65-vuotiaista jopa 20 prosenttia ei käytä verkkopankkia, meitä yhteiskunnasta syrjäytettäviä on siis melko paljon.

Aina ei ole kyse edes siitä, etteivätkö ikäihmisetkin voisi oppia asioita, mutta ehkä he asettavat kysymyksen, miksi pitäisi tehdä elämästä niin monimutkaista.

Entisajan kuponkitarjousten leikkeleminen oli sentään lastenleikkiä nykypäivään verrattuna, ja sekin loppui omaan järjettömyyteensä. Vuodenvaihteen lähetessä toivon uudelta vuodelta, ettei kukaan parantaisi enää palveluja – edes sähköyhtiöt.

Kommentoi

Hae Heilistä