play

Heilissä ja paikallislehdissä alkoivat muutosneuvottelut

Neuvottelut koskevat Heilin ja PIelisjokiseudun toimituksia sekä kaikkia alueen asiakaspalvelun ja kuluttajamyynnin toimintoja.

Neuvottelut koskevat Heilin ja PIelisjokiseudun toimituksia sekä kaikkia alueen asiakaspalvelun ja kuluttajamyynnin toimintoja. Kuva: Marko Puumalainen

Hanna Käyhkö

Entisissä PunaMusta Median mediayhtiöissä on aloitettu muutosneuvottelut. Yhtiöt ovat nykyisin osa mediakonserni Keskisuomalainen Oyj:tä.

Muutosneuvottelut alkavat PK Paikallismediat Oy:ssä ja Karelia Viestintä Oy:ssä. Karelia Viestintä kustantaa Karjalan Heiliä ja PK Paikallismediat Oy Outokummun Seutua, Pielisjokiseutua, Pogostan Sanomia, Ylä-Karjalaa, Lieksan Lehteä ja Parikkalan-Rautjärven Sanomia.

Neuvottelut koskevat Karjalan Heilin ja Pielisjokiseudun toimituksia sekä kaikkien alueen paikallislehtien asiakaspalvelun ja kuluttajamyynnin toimintoja.

Neuvottelut alkavat 3. syyskuuta ja kestävät kaksi viikkoa.

Neuvottelut koskevat taloudellisista ja tuotannollisista syistä suunniteltuja töiden uudelleenjärjestelyjä. Toteutuessaan suunnitelmat voivat johtaa arviolta enintään seitsemän henkilön irtisanomiseen, osa-aikaistamiseen ja/tai työehtojen muuttamiseen. Lisäksi neuvottelut saattavat aiheuttaa muutoksia työtehtävissä.

Heilin ja paikallislehtien mediamyynnissä ja myyntipalvelussa muutosneuvottelut käytiin elokuussa.

– Olemme pettyneitä, että työnantaja on päätynyt aloittamaan muutosneuvottelut. Paikallista mediaa ja sen toimintaedellytyksiä pitäisi vahvistaa, ei heikentää. Jos parin hengen toimituksista kaavaillaan journalistien vähentämistä, ovat seuraukset dramaattisia, sanoo Journalistiliiton jäseniä neuvotteluissa osaltaan edustava pääluottamushenkilö Olli Sorjonen.

Myös Sanomalehti Karjalainen on nykyään osa Keskisuomalainen-konsernia. Nyt käytävät muutosneuvottelut eivät koske Karjalaista.

– Heilin ja Pielisjokiseudun kannattavuus on heikko, ja niiden elinkelpoisuutta pitää vahvistaa. Lähtökohtana on kuitenkin näiden medioiden jatkamisen turvaaminen eikä lakkauttaminen, sanoo Karjalaisen päätoimittaja ja Pohjois-Karjalan lehtiryhmän päällikkö Pasi Koivumaa.

– Keskisuomalainen-konsernissa myynnin ja asiakaspalvelun tehtäviä on merkittävässä määrin keskitetty, minkä vuoksi muutosneuvotteluja on käyty ensin mediamyynnissä ja käydään nyt pääosin asiakaspalvelussa ja kuluttajamyynnissä. Sinänsä ikävillä tukitehtävien vähentämisillä alueelta varmistetaan vahvan paikallisen sisällöntuotantomme jatkuminen ja toimitusten resurssit.

uusimmat

Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta
Haemme jutun kohta