Julkaistu    |  Päivitetty 

Tapahtuma: Jaakko Tepon tribuuttien solistit julki

Aki Tykki on mukana Ruikonperän sinfoniassa. Aki Tykki on mukana Ruikonperän sinfoniassa.

Kuopiossa ja Joensuussa elokuussa järjestettävien Jaakko Tepon tribuuttikonserttien solistit on julkistettu. Konserteissa tullaan näkemään 12 orkesterisovitusta kuplettiklassikoista. Kupletteja esittävät Ruikonperän Sinfonian solisteiksi valikoituinut nimekäs artistikatras. Mukana ovat Erja Lyytinen, Marko Hietala, Aki Tykki ja Jaakko Tepon poika Ilja Teppo.

Kapelimestarina konserteissa toimii Antti Rissanen, joka kertoo orkesteriversioden tuovan Jaakko Tepon lauluihin uusia ulottuvuuksia.

– Jaakko Tepon materiaali sisältää selkeitä ja vahvoja musiikillisia aihioita, joilla on mukavaa improvisoida sovitustyön parissa. Orkesteriversioissa kappaleisiin on lisätty erilaisia soitinnuksia, soitinvärejä ja uusia musiikillisia elementtejä tuomaan tarinoihin erilaisia vivahteita, kuvailee Rissanen.

Myös Happoradio-yhteyeen laulaja Aki Tykki odotttaa innolla tapahtumia.

– Jaakko Teppo on meille itäsuomalaisille sen tason legenda, että jos joku pyytää mukaan tällaiseen tribuuttiin, siihen vastataan välittömästi “kyllä”. Pääsimme aikoinaan Happoradion kanssa Pörsänmäen Sanomat tribuuttilevylle versiollamme Rötösrockista, , Tykki kertoo.

Konserttien juontajan toimii Antti Heikkinen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä