Julkaistu    |  Päivitetty 

Valoa marraskuuhun kahdeksannen kerran

Lastenteatteritapahtuma tuo näyttämölle muun muassa Susanne ”Usi” Riikosen. Kuva: Kimmo Kirves Lastenteatteritapahtuma tuo näyttämölle muun muassa Susanne ”Usi” Riikosen. Kuva: Kimmo Kirves

Marraskuun 16.–22. päivinä Joensuuhun ja sen ympäristöön tuo iloa kahdeksannen kerran järjestettävä VALO –lastenteatteritapahtuma.

Luvassa on työpajoja, Usi Riikosen konsertteja ja useiden teatterien teatteriesityksiä aikuisille ja eri-ikäisille lapsille. Valtaosa viikon tapahtumista järjestetään Pakkahuoneella, ja monet esityksistä viedään esteettömän lastenkulttuuri ajattelun hengessä osaksi lasten päiväkoti- tai kouluarkea.

Myös Hasanniemessä tapahtuu ja perjantai- ja lauantai-iltojen Kekriyön uni vie osallistavalle teatterimatkalle muinaiseen vuoden vaihteen juhlaan.

VALO laajenee myös Reijolan, Kontiolahden ja Lieksan suuntaan.

Reijolassa esitetään Outokummun teatterin Kuka lohduttaisi Nyytiä –esitys.

Kontiolahdella vierailee viikon aikana Sanaratas ry:n tarinateatteriryhmä ja Lieksassa nähdään Teatteri Tuubin Puhuvat kädet – Sinisorsan tarina –esitys.

VALO-tapahtuma tarjoaa monipuolisia koulutusmahdollisuuksia taidekasvattajille, varhaiskasvattajille ja opettajille lastenoikeuksien päivänä perjantaina 20.11.

Tapahtuman pääjärjestäjä on toista kertaa joensuulainen Satuteatteri Punahilkka ry.

Kokonaisuutta ovat toteuttamassa lukuisat yhteiskumppanit.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä