Julkaistu    |  Päivitetty 

Suomen ja Vietnamin nuoria

Potku. Potku.
Lastenoikeusjärjestö Planin lastenhallituksen valokuvanäyttely Global Youth avataan Liperin kirjastossa maanantaina 16. marraskuuta. Näyttely kuvaa vietnamilaisten ja suomalaisten nuorten elämän yhtymäkohtia.

Teemana on nuoruus. Näyttely kertoo eri puolilla maailmaa asuvien lasten ja nuorten elämien yhtymäkohdista. Nuoret harrastavat, tapaavat ystäviään ja käyvät koulua. Valokuvat nostavat esiin myös lasten oikeuksia.

Planin lastenhallitus toteutti valokuvanäyttelyn yhteistyössä vietnamilaisen nuortenryhmän Young Media Clubin kanssa. Ryhmät sopivat näyttelyn yhteisestä teemasta ja kuvasivat arkeaan tahoillaan. Ryhmien tavoite on lisätä tietoisuutta lasten oikeuksista ja lasten asemasta. Liperiin näyttelyn on järjestänyt Planin lastenhallituksen aktiivijäsen Minttu Kurki.

Planin lastenhallitukseen kuuluu kaksikymmentä 11–18-vuotiasta nuorta eri puolilta Suomea. Lastenhallituksen tehtävänä on muun muassa tiedottaa lasten oikeuksista sekä kehitysmaiden lasten ja nuorten arjesta ja edistää lasten oikeuksien toteutumista.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä