Julkaistu    |  Päivitetty 

Aina joku eksyy Vääräpyörän 20-vuotisjuhlissa

Eksyksissä ovat myös Eino, Tuomo ja Hanna (Lassi Pirinen, Harri Ruuskanen ja Ulla Lehmusoksa). Eksyksissä ovat myös Eino, Tuomo ja Hanna (Lassi Pirinen, Harri Ruuskanen ja Ulla Lehmusoksa).
Vääräpyörä tuo 20-vuotisjuhlavuotensa kunniaksi Pakkahuoneelle Reko Lundánin menestysnäytelmän Aina joku eksyy, jonka lauantainen ensi-ilta täyttyi jo ennakkoon.

Esitys nähdään Pakkahuoneella kaiken kaikkiaan kolmetoista kertaa.

Näytelmän kantaesitys oli KOM-teatterissa lokakuussa 1998, jonka jälkeen sitä on nähty lukuisissa ammatti- ja harrastajateattereissa ympäri Suomea.

Kyse on tragikoomisesta perhehistoriikista 50-luvulta nykyhetkeen, tarina Rinteen perheen isästä, äidistä ja kaksosista.

Näytelmä liikkuu tunteiden ja muistojen ohjaamina ajasta ja paikasta toiseen ja keskittyy erityisesti 1970–80-lukujen vaihteeseen ja etelähämäläiseen kylään sekä varuskuntakaupunkiin.

Livemusiikilla kuljetetaan tunteita, muistoja ja aikaa.

Rajujen kohtaustensa vuoksi näytelmää ei suositella alle 12-vuotiaille. Näyttämöllä nähdään niin Vääräpyörän perustajajäseniä kuin aivan uuttakin sukupolvea. Yksi uusista vääräpyöräläisistä on kirjaston liveilloistakin tuttu Tatu Kaihua.

–  En ole viiteentoista vuoteen tehnyt lainkaan teatteria. Mukavaa, että Hannele (ohjaaja Hannele Autti) pyysi mukaan. Pidän tällaisesta toiminnasta, kertoo Kaihua.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä