Julkaistu    |  Päivitetty 

Norssin musiikkinäytelmä maalaa sydänverellä

Norssin näytelmä saa ensi iltansa perjantaina. Kuva: Tiia Kuronen Norssin näytelmä saa ensi iltansa perjantaina. Kuva: Tiia Kuronen
Tärkeysjärjestys? Missä kipupisteet sijaitsevat? Voiko niitä hieroa? Mikä on olennaista? Mitä sinä toivot? Mitä yksi hetki paljastaa ja mitä se kätkee? Mikä ei tule pintaan, vaikka kuplii?

Perjantaina saa ensi-iltansa Normaalikoulun lukion draaman ja muusikin ryhmien yhteistyöllä synnyttämä musiikkinäytelmä Sydänverellä, H. Se on sairaalamiljööseen sijoittuva musiikillinen esitys, joka kysyy enemmän kuin vastaa.

Näytelmäprojekti käynnistyi jo kesällä musiikinopettaja Heli Samelan ja äidinkielen ja kirjallisuuden opettajan Sini Aromaan aivoriihellä. Miljööksi valikoitui sairaala, koska siellä ennestään vieraatkin ihmiset kohtaavat arjesta poikkeavissa olosuhteissa.

– Projektissa on ollut mukana kaikkiaan peräti 41 ihmistä. Yhteisen asian eteen on uhrattu pitkiä iltapäiviä, ja myös muu koulu on ollut tukena, Aromaa kertoo.

Alusta asti oli selvää, että esitykseen haluttiin tehdä itse sekä laulut että käsikirjoitus. Käsikirjoitus sai lopullisen muotonsa vasta syksyllä, kun draamaryhmän kokoonpano oli selvillä ja opiskelijat olivat päässeet mukaan luomaan hahmoja ja sisältöjä. Nyt näytelmää on työstetty ahkerasti draama- ja musiikkikurssien puitteissa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä