Julkaistu    |  Päivitetty 

Suvantosilta avataan Joensuu-päivänä

Remontin takia keväästä asti liikenteeltä suljettuna ollut Suvantosilta avataan Joensuu-päivänä perjantaina 27. marraskuuta.

Avajaisia vietetään kello 10 alkaen. Ohjelmassa on kaupunkirakennelautakunnan puheenjohtaja Juha Hämäläisen avauspuhe, nauhan leikkaus sekä puhallinmusiikkia. Sillan avajaisia juhlistaa myös Kari Kolan valotaideteos, joka sytytetään jo edellisenä yönä.

Avajaisten päätteeksi kevyen liikenteen väylät avataan ja katujuna ajeluttaa yleisöä sillalla ilmaiseksi parin tunnin ajan. Autoille silta avataan vasta kello 12.

Samana päivänä vietettävän Joensuu-päivän muussa ohjelmassa ovat perinteiset kakkukahvit kaupungintalon Teatteriravintolassa ja kaupungin palvelupisteissä Enossa, Pyhäselässä sekä Kiihtelys- ja Tuupovaarassa.

Kello 8 alkavan Teatteriravintolan aamukahvitilaisuuden yhteydessä jaetaan myös Joensuu-päivän yrittäjä-, kulttuuri- ja nuorisopalkinnot. Palvelupisteiden kahvitilaisuudet alkavat kello 9 ja kahvin lisäksi ohjelmassa on muu muassa musiikkiesityksiä.

Kahvitilaisuuksien lisäksi Joensuu-päivänä on esimerkiksi ilmainen sisäänpääsy museoihin, joissa on erityisohjelmaa. Lisäksi luvassa on kulttuurisuunnistuksia ja kävelyjä. Nuorille järjestään oma Joensuu-aiheinen kuvauskilpailu sekä iltatapahtuma.

Joensuu-päivän ohjelma on luettavissa jokaiseen kotiin Joensuun alueella jaettavasta Joensuun Uutiset –tiedotuslehdestä sekä kaupungin nettisivuilla.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä