Julkaistu    |  Päivitetty 

Kirkoista hautojen kautta Linnaan

Itsenäisyyspäivä sujuu Joensuussa perinteisesti: päivällä on niin kaupungissa kuin maaseudullakin arvokasta ohjelmaa, ja illalla virittäydytään kodeissa Linnan juhlien katseluun.

Juhlien ensikertalaisiin kuuluvat ainakin uudet kansanedustajat, joista Karjalan Heili otti viikolla kiinni Krista Mikkosen, jonka puvussa näkyy sekä kierrätys että itäsuomalaisuus.

Kello 12 kunnianosoitukset ja seppeleiden laskemiset sankarihaudoille ja hautamuistomerkeille.

Päiväjuhla kello 13 alkaen evankelis-luterilaisessa seurakuntakeskuksessa. Kahvitarjoilu juhlapaikalla kello 12 alkaen.

Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan (ISYY) soihtukulkue lähtee liikkeelle kello 15.30 ISYY:n kampustoimistolta Haltialta (Yliopistokatu 7), josta se etenee keskustan läpi kohti sankarihautoja.

Haudoilla esiintyy Itä-Suomen yliopiston kuoro Joy, puhujina Itä-Suomen yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Noora Kettunen ja Karelia-ammattikorkeakoulun opiskelijakunta POKAn puheenjohtaja Simo Rauman.

Messu Enon kirkossa kello 10, seppeleiden lasku sankarihaudoille. Kahvit ja juhla seurakuntatalolla.

Jumalanpalvelus Kiihtelysvaaran kirkossa kello 10.

Jumalanpalveluksen jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille, josta siirrytään Suojapirtille kahville ja juhlaan kello 12.

Sanajumalanpalvelus Pyhäselän kirkossa kello 10, jonka jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille. Kahvitarjoilu ja juhla ovat seurakuntatalolla.

Messu Tuupovaaran kirkossa kello 13 . Sen jälkeen lasketaan seppeleet sankarihaudoille. Kahvit ja juhla seurakuntatalolla.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä