Julkaistu    |  Päivitetty 

Valot tuhannet syttyvät jo kymmenennen kerran

Yksi Luolamo (vasemmalla) ja kolme Turusta, joista pianisti oikealla.Kuva: Visuaalinen viestintätoimisto Salama Yksi Luolamo (vasemmalla) ja kolme Turusta, joista pianisti oikealla.Kuva: Visuaalinen viestintätoimisto Salama
Lauluytye LuoTu eli sopraa-not Henna-Mari Luolamo ja Talvi-Maaria Turunen sekä tenori Timo Turunen on tullut maakunnassa ja sen ulkopuolellakin tutuksi erityisesti Valot Tuhannet joulukonserteistaan.

Viime vuosina laulajia on kuultu monissa eri produktioissa niin yhdessä kuin erikseen, mutta Valot Tuhannet konsertit ovat pysyneet heidän matkassaan. LuoTun luottopianistina sekä vahvana musiikillisena vaikuttajana on alusta saakka toiminut jazz-muusikko ja pianisti Tuomas Turunen.

Tänä jouluna nelikko valmistautuu jo kymmenensiin Valot Tuhannet -konserttiin. Merkkipaalun kunniaksi LuoTu järjestää kaksi juhlakonserttia, toisen Joensuun kirkossa ja toisen Lieksan Brahe-salissa.

Lieksa toisena konserttipaikkana on ilmiselvä valinta, sillä juuri sieltä Valot Tuhannet sai alkunsa jouluna 2006. LuoTun mukana konsertoimassa on kaksi juhlakokoonpanoa: Joensuussa lappeenrantalainen jousikvartetti Kinos ja Lieksassa vaskikvintetti Kukko Boys. Konserttien sovituksista ja johdosta vastaa Tuomas Turunen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä