Julkaistu    |  Päivitetty 

Konservatorio viettää viikon liedin parissa

Joensuun konservatoriolla vietetään lied-viikkoa sunnuntaista perjantaihin 17.–22. tammikuuta.

Viikko alkaa sunnuntaina kello 18 konservatorion konserttisalissa Tule, tule kultani -konsertilla, jossa esiintyvät mezzosopraano Essi Luttinen ja pianisti Juho Alakärppä. Ohjelmassa on osia Schubertin laulusarjasta Kaunis myllärintytär, Debussyn Bilitiksen lauluja, Brittenin Kehtolauluketju ja viisi Gothonin kansanlaulusovitusta.

Maanantaina Luttinen ja Alakärppä pitävät työpajoja konservatorion lied-pareille, joiden matineakonsertit ovat pienessä salissa tiistaina, keskiviikkona ja torstaina kello 18. Pareja on seitsemän, ja kullakin on noin 15 minuutin ohjelma.

Viikko päättyy perjantaina konserttisalissa kello 18 alkavaan Mitä jäljelle jää  –  Minnena viska och sjunga -konserttiin, jossa esiintyvät mezzosopraano Heidi Jakkula, pianisti Päivi Nylund ja lausuja Minna Ilmaniemi.

Ohjelmassa on lauluja, runoja ja kuvia unohtamisesta ja muistamisesta.

Konserttiin tuli alkusysäys elokuvasta Alive Inside, jossa kerrottiin pitkälle edennyttä muistisairautta sairastavista vanhuksista, jotka eivät juurikaan pystyneet kommunikoimaan ulkomaailman kanssa – ennen kuin heille soitettiin heidän lempimusiikkiaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä