Julkaistu    |  Päivitetty 

Katajan europelit jatkuvat tänään keskiviikkona

Koripallon FIBA Europe Cup -juna pysähtyy keskiviikkona jälleen Joensuussa, jossa Kataja Basketilla on edessä yksi kaikkien aikojen kovimmista haasteistaan.

Vastustaja, ranskalainen ASVEL Basket, on lohkon ennakkosuosikki ja 17 Ranskan mestaruuden sekä lähes 500 kansainvälisen ottelun tuomalla kokemuksella todellinen koripallojättiläinen.

Katajan jatkolohkon kärjessä ovat tällä hetkellä kahdella voitolla ja yhdellä tappiolla ASVEL ja israelilainen Maccabi Rand Media. Slovenialaisella Krka Novo Mestolla ja Katajalla on kummallakin yksi voitto ja kaksi tappiota. 16 joukkueen pudotuspeleihin pääsee jokaisesta neljän joukkueen lohkosta kaksi parasta.

Historia ei tilastojen valossa ole Katajan puolella. Vaikka Cholet Basket hävisikin sensaatiomaisesti LähiTapiola Areenalla kaudella 2013–14, on suomalaisseurajoukkueiden saldo ranskalaisia vastaan europeleissä murheellinen 3 voittoa, 20 tappiota.

Joukkueiden ensimmäinen kohtaaminen joulukuussa jatkolohkon avausottelussa Ranskan Villeurbannessa päättyi ASVELin voittoon lukemin 95–79.

Vaikka juuri nyt ei vielä tarvitsekaan puhua pakkovoitosta, helpottaisi ASVELin kaataminen huomattavasti elämää joensuulaisleirissä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä