Julkaistu    |  Päivitetty 

Salonen Luominen-oratorion tenoriksi

Jere Matikaisen sijaan Luominen-oratorion tenorina loistaa Jussi Salonen. Kuva: Niko Tiainen Jere Matikaisen sijaan Luominen-oratorion tenorina loistaa Jussi Salonen. Kuva: Niko Tiainen
Vuoden 2016 Joensuun Musiikkitalven avajaiskonsertin, Joseph Haydnin Luominen-oratorion solistikaartissa on tapahtunut muutos.

Tenorirooliin saapuu Jere Martikaisen sijasta kansallisoopperassa vuonna 2015 debytoinut Jussi Salonen.

Oratorio esitetään torstaina 25. helmikuuta Joensuun kirkossa ja sen muut solistit ovat sopraano Sanna Heikkinen ja basso Juha Kotilainen.

Suurkuorossa ovat mukana sekä Canzonetta-kuoro että Joensuun oopperakuoro. Joensuun kaupunginorkesteria johtaa Jurjen Hempel.

Joensuun oopperayhdistys ja Pohjolan-Matka tarjoavat bussikuljetuksen perjantai-illan Lied-konsertin jälkeen 26. helmikuuta Carelia-salilta Klassista!-klubille Teatteriravintolaan, musiikin ystävien konsertista toiseen liikkumista helpottaakseen.

Klubin ohjelmaksi Virta Ensemble ystävineen on valinnut muun muassa Piazzollan, Šostakovitšin, Kaipaisen ja Nielsenin kamarimusiikkiteoksia, joita pääsee nauttimaan vaikka valitsemansa lasillisen äärellä.

Lauantaina 27. helmikuuta taidemuseolla kaikille aisteille nautintoja tarjoilevan Haydn-konserttipäivän museon erikoisopastusten teemoiksi on vahvistunut kello 13 alkava Syö hyvin ja liiku ja kello 15 starttaava Arlan maisemista maailmalle.

Opastuksilla vilkuillaan valittuja kokoelmateoksia pilke silmäkulmassa. Opastukset ovat osa museon Onnin päivien ohjelmaa ja ne sisältyvät konsertti- ja museolippujen hintoihin.

Konserttien ja opastusten lomassa museolla tarjoilee virvokkeita Musiikkitalvikahvila.

Musiikkitalven 2016 ohjelma on monipuolinen kattaus klassisesta jazziin.

Järjestäjät lupaavatkin nautinnollisia hetkiä kaikkien musiikinystävien makuun, tarjontaa riittää Olli Mustosen Prokofjev-tulkinnoista konservatorion lasten ja nuorten esityksiin ja rytmirajoillaklubilta improvisointiin uruilla ja saksofonilla.

Tapahtuma kootaan vahvan joensuulaisen yhteistyön voimalla.

Mukana järjestämässä ovat Joensuun kaupunginorkesteri, oopperayhdistys, konservatorio ja evankelisluterilainen seurakunta sekä Jazzkerho-76, Virta Ensemble ja Karelia ammattikorkeakoulu.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä