Julkaistu    |  Päivitetty 

Salokoski tuo kevään lasiterassille?

Emma Salokoski käy läpi uraansa Jarmo Saaren säestyksellä. Emma Salokoski käy läpi uraansa Jarmo Saaren säestyksellä.
Emma Salokoski esiintyy maaliskuun kahdentenatoista Joensuun teatteriravintolan lasiterassilla yhdessä Jarmo Saaren kanssa.

Monipuolisen laulajattaren äänestä on saatu nauttia muun muassa Emma Salokoski Ensemblen ja Quintessencen keulilla, vierailijana Don Johnson Big Bandin, Husky Rescuen ja Tuomon levyillä sekä Joni Mitchell -konserteissa yhdessä Johanna Iivanaisen kanssa.

Salokosken ääni taipuu monenlaisiin lauluihin ja hänellä on ainutlaatuinen taito sovittaa kappaleensa kunkin konsertin teemaan sopivaksi.

Salokoskea säestää kitaralla Jarmo Saari (1970), jota pidetään yhtenä sukupolvensa omaleimaisimmista kitaristeista. Kaksikko esittää lasiterassilla poikkileikkauksen Salokosken uran varrelta.

Ohjelmisto on sekoitus laulajan levyttämää materiaalia vuosien varrelta: Emma Salokoski Ensemblen ohjelmistoa, soolomateriaalia sekä jokunen runolaulu.

Saaren jäljittelemätön soittotyyli lyö lauluihin oman leimansa, ja nostaa monet sovitukset uusille tasoille.

Emma-palkittu Salokoski on pitkällä urallaan tehnyt laajasti töitä musiikin saralla, ja julkaissut kahdeksan albumia. Hän on esiintynyt maamme eturivin muusikoiden kanssa, niin sinfoniaorkesterien solistina kuin rockfestivaalien päälavoilla. Elokuussa 2015 Salokoski julkaisi sooloalbumin Kiellettyjä asioita.

Warner Music Finlandin tuotantopäällikkö Lasse Kurki on kuvannut Salokosken ääntä ja musiikkia paikaksi “jonne voi kadota rauhoittumaan ja paeta arjen kuohuista. Siinä on paljon parantavaa ja ravitsevaa voimaa.”

Jarmo Saari valmistui jazzsävellyksen maisteriksi Sibelius-Akatemiasta 1999 ja on sittemmin toteuttanut musiikillisia visioitaan muun muassa yhtyeissään Trubamolli, Filmtet, ZetaBoo ja XL. Teatteriravintolan konsertissa Jarmo Saari soittaa kitaraa monella efektillä varustettuna.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä