Julkaistu    |  Päivitetty 

Susilauma ottaa tuntumaa ulkomaailmaan

Helmikuun Doc Loungessa nähdään yksi viime aikojen hienoimmista ja ainakin puhutuimmista dokumenttielokuvista: The Wolfpack (2015).

Crystal Mosellen ohjaama elokuva kertoo uskomattoman tositarinan newyorkilaisesta Angulon perheestä, joka on elänyt 14 vuotta pienessä asunnossa eristäytyen muusta yhteiskunnasta. Perheen äiti on hoitanut lasten kotiopetuksen samalla kun perheen isä on pitänyt käsissään kodin ainoaa avainta.

Elokuvan pääosassa on perheen kuusi veljestä, joille elokuvat ovat usein olleet ainoa ikkuna ulkomaailmaan. Ja elokuvia veljekset rakastavat: sosiaalisten kokemusten puutteessa he ovat näytelleet ja kuvanneet kohtauksia lempielokuvistaan rakentaen itse lavasteensa sekä asusteensa kotoa löytyneistä materiaaleista.

Kaikki kuitenkin muuttuu, kun yksi veljistä päättää astua New Yorkin kaduille omin päin, vasten isän tahtoa. Veljesten vuosia kestäneen eristyksen jälkeen uteliaisuus ottaa vallan, ja kaupunki osoittautuu urbaaniksi viidakoksi.

The Wolfpack on herättänyt huomiota ja kerännyt useita palkintoja elokuvafestivaaleilla ympäri maailmaa.

Yhdysvaltojen suurimmalla independent-elokuvafestivaalilla Sundancessa sille myönnettiin Grand Jury Price. Elokuvan menestyksen myötä veljekset ovat päässeet kiertämään maailmaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä