Julkaistu    |  Päivitetty 

Videovisuaalien luominen tutuksi Kerubissa

Fiktio järjestää ilmaisen VJ Workshopin tänään 17. helmikuuta Kerubissa. Työpajan opettajana toimii helsinkiläinen VJ Indigo , joka tunnetaan konemusiikin tuottajana, DJ:nä sekä pitkän linjan VJ:nä.

VJ tai video jockey on ammattinimike esiintyjälle, joka tuottaa reaaliaikaista videokuvaa. Musiikkitapahtumissa VJ yleensä visualisoi tapahtumaa improvisoiden ja musiikkia myötäillen. Lauantain kurssilla opitaan erilaisista videovisuaalien toteutustavoista, tarvittavista laitteista ja ohjelmistoista sekä projektiomäppäyksestä, jossa video mukautetaan kolmiulotteiseen pintaan.

– Joensuussa järjestetään paljon tapahtumia eikä täällä käytännössä ole VJ-osaajia juuri lainkaan. Uskomme, että osaamisella on kysyntää niin täällä kuin muuallakin Suomessa, Fiktion varapuheenjohtaja Teija Maksimainen kertoo.

Kurssi on maksuton eikä vaadi erityisosaamista. Parhaiten kurssilta saa kuitenkin irti, jos omaa jonkinlaisen perusymmärryksen audiovisuaalisten ohjelmien käytöstä. Myös kuunteluoppilaat ilman omaa tietokonetta ovat tervetulleita. Kurssin toteuttaa joensuulainen konemusiikkikulttuuria edistävä yhdistys Fiktio ry. Kurssi järjestetään Kerubissa Rajakapteenin pirtissä lauantaina 17.2. kello 13-16. Vapaa pääsy.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä