Julkaistu    |  Päivitetty 

Brahms kohtaa Wagnerin Pielisensuun kirkossa

Sopraano Ghislaine Dionne ja pianisti Mirva Helske esiintyvät sunnuntaina Joensuussa. Sopraano Ghislaine Dionne ja pianisti Mirva Helske esiintyvät sunnuntaina Joensuussa.
Pielisensuun kirkossa kuullaan sunnuntaina 4. maaliskuuta kello 18 alkaen harvinainen oopperamusiikin rautaisannos, missä sopraano Ghislaine Dionne ja pianisti Mirva Helske esittävät konsertissa muun muassa Wagnerin musiikkia.

–  Konserttimme teemana on esitellä, kuinka täysromantiikan huippujen Johannes Brahmsin ja Richard Wagnerin tyylit eroavat toisistaan, Dionne toteaa.

Ohjelmassa kuullaan ooppera-aariota ja pianoteoksia Beethovenilta, Brahmsilta, Wagnerilta ja R. Straussilta.

–  Wagner vei oopperamusiikin ennenäkemättömiin mittoihin: orkesterit olivat valtavia, teokset olivat valtavia, Helske kertoo.

–  Pianistina on selkeää soittaa musiikkia, joka on sävelletty soittimelleni. Tässä konsertissa taas saan parhaani mukaan keksiä, kuinka kuulostaisin satahenkiseltä orkesterilta. Se on luovaa ja riemastuttavaa hommaa.

Dramaattiseen ohjelmistoon erikoistuva sopraano Ghislaine Dionne esiintyy Joensuussa nyt ensimmäistä kertaa. Hän on Ottawasta turkulaisen aviopuolisonsa luo muuttanut laulaja, joka valmistui Sibelius-Akatemian oopperakoulutuksesta 2015.

Dionnea on arvosteluissa kuvattu karismaattiseksi esiintyjäksi, jonka kantavassa äänessä on erityistä kauneutta ja lämpöä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä