Julkaistu    |  Päivitetty 

Muikussa on tarjolla tietoa omakustanteista

Suvi-Tuuli Reittu kuvitti jalkapallorunokirjan, jonka tekstit ovat Raino Harisen. Suvi-Tuuli Reittu kuvitti jalkapallorunokirjan, jonka tekstit ovat Raino Harisen.
Kirjailijayhdistys Ukri ry järjestää omakustanneillan Joensuun pääkirjaston Muikku-salissa torstaina 26. huhtikuuta kello 18.

Jokaväisessä tapahtumassa on tällä kertaa tarjolla muun muassa kyläromaani, vartijatarinoita, jalkapallorunoja ja muuta kaunokirjallisuutta.

Kaunokirjallisia omakustanteita viime vuosina julkaisseet kirjailijat ovat tervetulleita kertomaan teoksistaan ja niiden synnystä. Teoksiaan esittelemässä ovat muiden muassa Jari Kähkönen ja Raino Harinen sekä Suvi-Tuuli Reittu.

Omakustantaminen on Ukrin varapuheenjohtajan Kari Tahvanaisen mukaan kokenut renessanssin digipainamisen myötä.

–  Muun muassa pohjoiskarjalainen 104-vuotiaana kuollut värtsiläläinen arvostettu kirjailija Otto Rummukainen julkaisi koko tuotantonsa omakustanteina. Tätä perinnettä voi nykyisin jatkaa suhteellisen edullisesti, Tahvanainen huomauttaa.

Ongelmana on usein teosten laatu ja markkinointi. Pohjois-Karjalan kirjailijayhdistys Ukri pyrkii matineoillaan auttamaan näissä asioissa. Paikalla on Printek-kirjapainon myyntipäällikkö Petri Lehtonen kertomassa painopalveluista.

Ilta on avoin ja maksuton. Tarkemmat tiedot löytyvät Ukrin verkkosivuilta http://www.ukri.net.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä