Julkaistu    |  Päivitetty 
Arto Piiroinen

Kevät Mylly tuo yli sata jokkiskuskia Ylämyllylle

Jokkis houkuttelee yhä kuskeja radalle. Jokkis houkuttelee yhä kuskeja radalle.
Jokamiesluokan kuljettajien kesäkausi pääsee hyvään alkuun, kun perinteinen Kevät Mylly ajetaan sunnuntaina 20. toukokuuta kello 11 alkaen Ylämyllyn Moottoriurheilukeskuksessa.

Kilpailun suosio on edelleen vankka, sillä kilpailuun odotetaan osallistuvan yli sata maakunnan ja lähialueen kuljettajaa. Suuri osa taistelee myös aluemestaruuspisteistä. Ennakkosuosikkeina kisaan lähtevät Joensuun Urheiluautoilijoiden tutut kärkikuskit Antti Kärkinen ja Mikko Turunen.

Harrastajamäärien hyvä kasvu pitää luokan vireänä myös Joensuun UA:ssa. Jokkis on edelleen halvin kilpa-autoilu luokka, jonka vapaat tekniset säännöt mahdollistavat monen uuden kuljettajan harrastuksen aloituksen. Myös seudun pitkät perinteet ja tietotaito helpottavat mukaan pääsyä.

–  Kovasti on tullut kyselyjä. Uusia kuljettajia on tulossa mukaan ja jotkut jo lopettaneet ovat kaivaneet kilpurit esille. Varmasti viime vuoden isot kilpailut ovat nostaneet innostusta, valottaa kilpailunjohtaja Jouko Väänänen.

Monessa autotallissa siis käy kova vilske, kun kilpa-autoja on ryhdytty kunnostamaan. Osa on aloittanut jo kilpailukauden, sillä perinteinen suurtapahtuma Asfalttikunkku ajettiin ennen vappua Vetelissä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä