Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 1386

Julkaistu    |  Päivitetty 

Veden maa on Jokigalleriassa elokuun ajan

Seppo Väänäsen näyttely Veden maa avautuu Jokigalleriassa Hasanniemessä 1. elokuuta ja on esillä Joen Yöhön eli perjantaihin 28. elokuuta saakka.

Väänänen on tavattavissa Jokigalleriassa Joen yönä kello 22 saakka. Jokigalleria osallistuu Joen Yö -tapahtumaan yhteisöllisellä teoksella, joka toteutetaan gallerian pihalla.

Seppo Väänänen on vaikuttanut Itä-Suomen alueella, Kuopiossa, Varkaudessa ja Joensuussa. Nykyään hän asuu ja työskentee Mikkelissä. Pääasialliset tekniikat ovat öljy- ja temperamaalaus sekä paperitaide. Viime vuosina hän on maalannut vesiväreillä.

–  Teoksissani vesi on merkittävässä roolissa, Väänänen kertoo.

–  Koko ikäni vesistöjen äärellä asuneena tutkin maalauksissani veden eri muotoja, pohjoisen maisemaa jatkuvasti muokattavana elementtinä. Vesi, lumi ja jää ovat maalausteni keskeistä sisältöä. Päästessäni lähelle luontoa luulen ymmärtäväni sen olemusta. Mutta luonto on minulle arvoitus, ja sen kokeminen ei ole vaistomaista. Luonnon tulkinta taiteen keinoin onkin minulle yhä tärkeämpää.

Väänänen on tavattavissa Jokigalleriassa Joen yönä 28.8. klo 22 saakka. Jokigalleria osallistuu Joen Yö-tapahtumaan yhteisöllisellä teoksella, joka toteutetaan gallerian pihalla.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä