Julkaistu    |  Päivitetty 

Joensuun Naiskuoro monipuolistuu

Kesäinen yö, satujen tunnelma ja luonnon loputon vihreys. Näihin teemoihin johdattaa Joensuun Naiskuoro perinteisessä kevätkonsertissaan taidemuseolla keskiviikkona 6. kesäkuuta kello 18 alkaen.

Vuoden 2018 alussa Joensuun Naiskuorosta tuli itsenäinen toimija, vuodet kansalaisopiston ryhmänä saivat jäädä taakse. Kuoro pyrkii olemaan yhä aktiivisempi nyt omillaan.

–  Etsimme jatkuvasti uusia laulajia ja taas syyskuun alussa otamme pyrkijöitä ilolla vastaan, kertoo kuoron taiteellinen johtaja Helena Hulmi.

Hänen mukaansa toimintaa tullaan jatkossa monipuolistamaan ja kuoro lähtee myös verkostoitumaan naiskuorojen kanssa niin kotimaassa kuin ulkomaillekin.

Kevätkonsertti Satumaa tuo keskiviikkoiltana lopullisesti kesän kuulijoille ja kuorolaisille. Tosin aivan täysin kuoro ei heittäydy lomailemaan. Heinäkuun alussa Joensuun Naiskuoro esiintyy Lieksan Monolassa ja Eino Leinon päivänä Ilosaaressa.

Kuoron ohjelmisto on todella koottu kesään ja kesän tunnelmiin painottuvasta musiikista. Heikki Sarmannon ja Jukka Kankaisen Kesäyö-kappaleet suorastaan alleviivaavat kesäisen yön lumoa ja romantiikkaa. Joukkoon on ripautettu pari lastenlaulua kuvaamaan kesän huolettomuutta.

Vielä kerran kuoro esittää 50-vuotisjuhliensa tilaussävellyksen, Tellu Turkan Kolme käkeä. Säestyksistä vastaavat Lasse Eronen, harmonikka ja Päivi Vesala, piano.

Joensuun Naiskuoron kulunut toimintakausi on ollut varsin työteliäs. Joulukonsertin ja joensuulaisten kuorojen hyväntekeväisyyskonsertin ohella kuoro valmisti Marianpäivän tienoille Maria-konsertin, jonka musiikki kuvasi äidin ja lapsen suhdetta. Takana on myös monia esiintymisiä, muun muassa Muistojen metsä -veteraanikonsertissa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä