Julkaistu    |  Päivitetty 

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla kengurupurilaisia ja krokotiilipihvejä

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla nähdään muun muassa ruoka- ja käsityökojuja ympäri maailmaa. Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla nähdään muun muassa ruoka- ja käsityökojuja ympäri maailmaa.
Kansainvälisiä Suurmarkkinoita vietetään Joensuussa 9.–12. elokuuta matkustajasatamassa, Rantakadulla sekä ympäröivillä alueilla. Markkinoiden tämän vuoden teema on ”makujen maailma”.

Suurmarkkinoille on tänä vuonna ilmoittautunut mukaan ennätysmäärä kauppiaita, yhteensä 120 kappaletta 30 eri maasta.

Eurooppa on markkinoilla vahvasti esillä, mutta mukana on kauppiaita ympäri maailmaa aina Pohjois- ja Etelä-Amerikasta, Aasiasta, Afrikasta ja Australiasta saakka.

Tämän vuoden markkinoiden erikoisuutena on suuri Australia-osasto, jossa tarjolla on muun muassa kengurupurilaisia ja krokotiilipihvejä.

Tämän lisäksi paikan päällä tulee olemaan esimerkiksi saksalainen hiiligrilli bratwursteineen, australialainen BBQ-ravintola, espanjalainen churros-paikka, italialainen pasta- ja pizzaravintola, gambialainen ravintola, belgialainen vohvelipaikka sekä ranskalainen creperie. Suomalaista ruokakulttuuria edustaa muun muassa perinteinen Leenan lettukahvila erikoislettuineen.

Kansainvälisillä Suurmarkkinoilla nähdään ruokakojujen lisäksi myös lukuisia käsityöläisiä sekä Tivoli Christers.

Markkinat ovat avoinna torstaista lauantaihin kello 10–20 ja sunnuntaina kello 10–18.

Viime vuonna Kansainvälisten Suurmarkkinoiden kiertue oli kokonaiskävijämäärältään Suomen suurin yleisötapahtuma kooten kaikkiaan noin 1,4 miljoonaa kävijää.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä