Julkaistu    |  Päivitetty 

Ahjon näyttelyn taiteilijoita esittäytyy sunnuntaina

Helena Vartiainen (vas.) ja Tuija Hirvonen-Puhakka nappasivat elokuun lopussa näyttelyn avajaisissa keskelleen CoMoSca-ryhmän Eila Ekman-Björkmanin. Helena Vartiainen (vas.) ja Tuija Hirvonen-Puhakka nappasivat elokuun lopussa näyttelyn avajaisissa keskelleen CoMoSca-ryhmän Eila Ekman-Björkmanin.
Taidekeskus Ahjossa avautui pari viikkoa sitten Järki ja tunteet -näyttely, jonka taiteilijoita on tavattavissa töidensä äärellä sunnuntaina 16. syyskuuta.

Enolaisen Taidekartta-yhdistyksen sekä helsinkiläisen CoMoSca-ryhmän yhteistyö oli esillä Helsingissä Kaapelitehtaan Valssaamossa, ja nyt se on esillä Joensuun Ahjossa ensi tiistaihin saakka. Sunnuntaina Ahjo on avoinna kello 12–15 ja paikalla ovat Tuija Hirvonen-Puhakka, Reeta Gröhn-Soininen ja Helena Vartiainen.

Näyttelyssä on esillä maalauksia, veistoksia ja videoteos, joka liittyy vieressä olevaan tanssiaiheiseen maalaukseen.

Näyttelyssä taiteilijat kertovat teoksillaan järjen ja tunteiden maailmoista sekä niiden välisestä ristiriidasta. Näyttely avaa käsitteitä katsojan pohdittavaksi.

Muutokset ravisuttavat tällä hetkellä koko maailmaa. Ohjaako ihmisiä päätöksissään järki vai tunteet? Mitä on protektionismin takana?

Entä vihapuheiden? Annammeko tunteille vallan keskustellessamme pakolaiskysymyksistä?

Taiteilijoiden mukaan tunteet vaikuttavat olevan pinnalla järjen äänen kustannuksella monissa päivän polttavissa kysymyksissä. Järkevyyttä tavoitellaan, tunteiden näyttämistä arastellaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä