Julkaistu    |  Päivitetty 

Voimatarina palaa neljällä esityksellä

Keväällä 2017 kantaesitetty Voimatarina tekee paluun Joensuun kaupunginteatterin ja Poiketa ry:n yhteistuotantona.

Katsojilta ja kriitikoilta kehuja saanut esitys on nähtävissä neljä kertaa kaupunginteatterissa 21.-22. syyskuuta. Esityksen on ohjannut Veli-Pekka Ristaniemi ja lavalla nähdään Laura Kaljunen, Jukka Moskuvaara ja Timo Torvinen.

Voimatarinassa nykyhetken kiireen ja paineen uuvuttama kolmikko viettää aikaa joensuulaisen taloyhtiön hiekkalaatikolla ja odottaa elämää.

Samaan aikaan kunnanvaltuutettu Kuusamoinen kerää kannatusta vihapuheella. Kadoksissa ovat miehuus ja työmotivaatio. Kolmikon elämässä on paljon hyviä asioita, mutta silti mikään ei tunnu oikein hyvältä.

Miksi maailmassa on niin paljon pahaa ja valitusta? Eikö kukaan välitä rakkaudesta? Toiset tekevät liikaa töitä ja toiset eivät tee yhtään mitään. Ihmetyksen aiheina ovat muun muassa koti-isyys, loppuunpalaminen ja yksinäisyys.

Voimatarina käsittelee vakavia aiheita, mutta kaksituntiseen esitykseen on pyritty tuomaan hauskuutta. Mustaa huumoria ja tragikomediaa pursuava musiikkinäytelmä on kuvaus ulkopuolisuudesta, voimaantumisesta ja tämän päivän suomalaisuudesta.

Jukka Moskuvaaran kirjoittama esitys sisältää Laura Kaljusen ja Timo Torvisen säveltämää live-musiikkia.

Musiikin lisäksi esityksessä on ääniteoksia, joissa sotaveteraania ääninäyttelee Peter Franzén.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä