Julkaistu    |  Päivitetty 

Hyvää elämää Aurorassa ja verkossa

La Flor Settlers. La Flor Settlers.
Mitä on hyvä elämä ja miten kuvata sitä dokumenttielokuvan keinoin? Miten pyrkimykset hyvän elämän tavoitteluun jäsentyvät ja ilmenevät eri kulttuureissa ja sosiaaliryhmissä eri aikoina? Keille hyvä elämä on mahdollinen?

Kansainvälinen Joensuussa järjestettävä Viscult-elokuvafestivaali esittää keskiviikosta perjantaihin 24.–26. lokakuuta etnografisia dokumenttielokuvia Itä-Suomen yliopiston Aurora-rakennuksessa. Viscult on kaikille avoin ja maksuton tapahtuma.

Vuoden 2018 teemana on Hyvä elämä. Festivaalilla esitetään 16 tuoretta teemaa käsittelevää dokumenttielokuvaa eri puolilta maailmaa. Esimerkiksi Leitis in Waiting käsittelee transsukupuolisten naisten taistelua oikeuksistaan konservatiivisessa ja uskonnollisessa Tongan kuningaskunnassa eteläisellä Tyynellämerellä.

Dokumenttielokuvien lisäksi festivaali tarjoaa työpajoja ja asiantuntijaluennon. Ohjelma löytyy Viscultin verkkosivuilta, jossa myös voi seurata verkkolähetystä tapahtuman aikana. Lähes koko ohjelma lähetetään suoratoistona verkkoon osoitteeseen http://www.viscult.net.

Viscult 2018 on pääosin englanninkielinen. Dokumentit esitetään englanniksi tai niissä on englanninkielinen tekstitys.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä