Julkaistu    |  Päivitetty 

Taitokorttelissakin vuollaan puuta

Kerinpuikko syntyy vuolemalla. Kerinpuikko syntyy vuolemalla.
Lauantaina 18. tammikuuta vietetään valtakunnallista Käsityölauantaita vuoden käsityötekniikan, vuolemisen, parissa. Taitokeskukset ympäri Suomen järjestävät päivän aikana ohjelmaa sekä työpajoja ja kertovat tulevan kevään kurssitarjonnasta.

Joensuun Taitokorttelissa innostetaan ihmisiä kokeilemaan puun käsittelyä, kun kävijät pääsevät kokeilemaan vuolemista käsityöneuvojan ohjauksessa.

Työpajassa vuollaan kerinpuikko, jolla voi keriä neulelankaa ilman erillistä kerinlaitetta. Lisäksi päivän aikana taitokeskuksessa esitellään kevään 2020 kädentaitokursseja.

Vuolemisen pariin pääsee vuoden aikana taitokeskuksissa myös Taidon ja käsityön viikolla 14.–18. huhtikuuta sekä kädentaitokursseilla. 14. huhtikuuta modernin virkkauksen kansainvälisesti tunnettu taitaja Molla Mills saapuu Joensuuhun tutustuttamaan vuolemiseen. Kurssilla vuollaan omin käsin virkkuukoukku ja saadaan ohjeet virkattuun verkkokassiin.

Suomalaisilla on erityinen suhde luontoon ja metsässä liikkumiseen sekä puuhun materiaalina, minkä vuoksi vuoden 2020 käsityötekniikka on vuoleminen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä