Julkaistu    |  Päivitetty 

Nuoskanujakassa kisataan lumisotamestaruudesta helmikuussa

Osana lähestyvää SM-viikkoa Joensuun kaupunki järjestää yukigassenin Joensuun mestaruuskisat torilla lauantaina 1. helmikuuta.

Yukigassen on Japanista kotoisin oleva lumisotapeli, jossa kymmenen hengen joukkueina pyritään lumipalloilla osumalla ”polttamaan” vastustajan pelaajia pois pelistä ja lopulta ryöstämään heidän lippunsa. Joensuun yukigassen-turnaus sai nimekseen Nuoskanujakka.

Kenttää ja lumipallojen tekoa varten lunta tuodaan lumenkasauspaikoilta. Lumipallot tehdään muotilla, jolloin ne ovat yhdenmukaiset ja valmiina ennen pelattavaa erää.

Lumipalloja on pelaajilla käytössä rajattu määrä per erä. Joukkueiden täytyy olla sekajoukkueita, joiden kokoonpanossa on sekä miehiä että naisia. Pelaajien suojavarusteena on järjestäjän puolesta visiirilliset kypärät.

Nuoskanujakkaan etsitään nyt kiivaasti joukkueita kisaamaan Joensuun mestaruuden tittelistä. Haku on kaikille avoin. Mukana on Joensuun kaupungin tiedotteen mukaan syytä olla aimo ripaus huvittelumieltä, sillä lennokkaimmat perustelut antaneista valitaan kahdeksan joukkuetta kisaamaan Joensuun yukigassen-mestaruudesta. Voittajajoukkue saa palkinnoksi kolmen päivän liput tulevan kesän Ilosaarirockiin. Ilmoittautuminen on auki 26.1.2020 asti ja osallistuminen on maksutonta.

– Tartuimme heti tilaisuuteen järjestää jotakin näin erikoista ja ainutkertaista, kun yukigassen tuli vastaan SM-viikon valmistelun yhteydessä. Nyt kannattaa ilmoittautua mukaan hassutteluun, Nuoskanujakassa saa heittää lumipallolla luvan kanssa, kertoo Joensuun kaupungin markkinointijohtaja Markku Pyykkönen.

Myös yleisö pääsee maksutta seuraamaan Nuoskanujakkaa torille. Musiikkiannista vastaavat dj:t Aito Raappana ja Vanilja Aasi. Torin näytölle streamataan ottelun aikana Kontiolahdella käynnissä olevat SM-viikon kisat hiihtosuunnistuksesta ja koiravaljakkourheilusta.

Nuoskanujakan järjestää Joensuun kaupunki yhdessä Suomen Yukigassen liitto ry:n ja SM-viikon kanssa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä