Julkaistu    |  Päivitetty 

Kaupunginorkesterin syyskausi alkaa kahdella ilmaiskonsertilla

Beethovenin 7. sinfonia kuullaan Carelia-salissa Huba Hollókoin johdolla. Kuva: Juha Inkinen Beethovenin 7. sinfonia kuullaan Carelia-salissa Huba Hollókoin johdolla. Kuva: Juha Inkinen
Kaupunginorkesterin syyskauden aloittaa perjantaina 21.8. kaksi RESTArt-ilmaiskonserttia, tiedottaa Joensuun kaupunki.

– Tarkoituksenamme oli esiintyä Joen Yössä. Sen peruunnuttua halusimme kuitenkin tarjota yleisölle RESTArt-konsertit. Esitämme Beethovenin 7. sinfonian Huba Hollókoin johdolla Carelia-salissa perjantaina 21.8. kello 16 ja 19, kertoo intendentti Marjo Vattulainen.

Konsertteihin jaetaan ilmaislippuja Joensuun pääkirjastolla 18. ja 19.8. Ohjeistusten mukaisia turvavälejä noudattamalla Carelia-saliin voidaan ottaa kerrallaan vain 152 kuulijaa.

– Pyydämme lippujen hakijoita noudattamaan turvavälejä ja istumaan konserteissa lippuun merkityllä paikalla. Näin voimme varmistaa riittävät turvavälit. Annamme maksimissaan kaksi lippua jokaiselle hakijalle, muistuttaa markkinointipäällikkö Annika Huotari.

Yleisön turvallisuudesta Joensuun kaupunginorkesterin konserteissa pidetään huolta myös tarjoamalla yleisölle käsidesiä.

– Musiikin lisäksi tarjoilemme siis vain käsidesiä, ja sitäkin vain ulkoisesti. Turvallisuussyistä syyskuussa konserteissamme ei ole väliaikaa eikä väliaikatarjoilua, Huotari jatkaa.

Syyskuussa voimassa olevat koronarajoitukset vaikuttavat merkittävästi myynnissä olevien lippujen määriin. Tämän vuoksi ainakin alkusyksyn sinfoniakonsertit esitetään kahteen kertaan.

– Näin mahdollisimman moni voi tulla turvallisin mielin konserttiin ja me saamme tarvitsemiamme lipputuloja, intendentti Marjo Vattulainen kommentoi päätöstä.

Eri estradeilta -konsertti torstaina 10.9. esitetään kello 16 ja 19, Keisari-konsertti torstaina 17.9. kello 19 ja perjantaina 18.9. kello 19 ja Bird 100 -konsertti torstaina 24.9. kello 16 ja 19.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä