Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Sunnuntaina ravataan lasten tahtiin

Joensuun ravien keppihevoskisat ovat perinteisesti vetäneet radalle runsaasti osallistujia. Sunnuntain raveihin kannattaa varata mukaan oma keppari, vinkataan raviradalta. Kuva: Kimmo Kirves Joensuun ravien keppihevoskisat ovat perinteisesti vetäneet radalle runsaasti osallistujia. Sunnuntain raveihin kannattaa varata mukaan oma keppari, vinkataan raviradalta. Kuva: Kimmo Kirves

Joensuun raviradalla järjestetään kuluvan viikon sunnuntaina sanomalehti Karjalaisen maakunnanmestaruusravit, joissa tänä vuonna huomioidaan erityisesti lapsiperheitä. Tapahtuma raviradalla alkaa kello 12.

– Emme ole voineet järjestää koko korona-aikana ohjelmallisia ravitapahtumia, joten päätimme nyt maakunnan mestaruusraveissa korjata tilanteen, kertoo Joensuun raviradan toimitusjohtaja Pasi Pykäläinen.

– Kokosimme nyt varsin runsaasti ohjelmaa, joten tekemistä ja kokemista on koko perheelle.

Luvassa on muun muassa keppihevosten kiihdytyskisa, jossa ratkotaan nopeajalkaisimman kepparikuskin titteli eri ikäryhmittäin.

Keppihevosille on myös tarjolla terveystarkastus, jonka suorittavat oikeat eläinlääkärit. Samoin keppihevosilla pääsee osallistumaan myös estekisoihin.

– Lisäksi lapsille on ohjelmassa katsomoalueella poniajelua sekä talutusratsastusta, Pasi Pykäläinen kertoo.

Katsomon nurmialueelle tulee ihasteltavaksi ja rapsuteltavaksi poneja sekä aasi. Lapsille on myös kasvomaalausta sekä raviradan alakerran hevosaiheinen leikkimaailma on avoinna.

Oikeita kilpaponeja saa ihastella raviradalla kello 12 juostavassa ponien maakuntamestaruuslähdössä.

Ponien lisäksi myös hevosten kesken ratkotaan maakunnanmestaruudet sekä 9 muuta ravilähtöä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä