Julkaistu    |  Päivitetty 

Unicef-nukkeja esillä pääkirjastolla

Unicefin Joensuun vapaaehtoisryhmän puheenjohtaja Tuula Nylander on valmistanut yli 1 800 Anna ja Toivo -hyväntekeväisyysnukkea. Kuva: Marko Puumalainen Unicefin Joensuun vapaaehtoisryhmän puheenjohtaja Tuula Nylander on valmistanut yli 1 800 Anna ja Toivo -hyväntekeväisyysnukkea. Kuva: Marko Puumalainen
Joensuun pääkirjaston aulassa voi ihastella Unicef-nukkeja 27. marraskuuta saakka. Esillä ovat muun muassa japanilaiset Suzu ja Minori, italialainen Giovanna ja espanjalainen Isabella.

Unicef-nukke on käsityönä tehty yksilöllinen nukke, joka edustaa tekijänsä valitsemaa kansallisuutta. Jokaiselle nukelle etsitään perhe, joka lahjoittaa nukesta Unicefille 30–50 euroa tai enemmän. Unicef käyttää lahjoitukset rokotusohjelmiin sekä muuhun lasten terveyttä, koulutusta ja suojelua edistävään työhön.

Näyttelynukkeja voi varata ja lunastaa itselleen näyttelyn päätyttyä Unicef-myyjäisissä kirjastolla. Näyttelyvieraat voivat äänestää nukeista itselleen mieluisimman, ja yhteystietonsa antaneiden äänestäjien kesken arvotaan Unicef-tuotteita.

Idea Unicef-nukesta syntyi Italiassa vuonna 1988. Suomessa nukkekampanja lähti käyntiin vuonna 2002, ja suomalaiset Unicef-nuket ovat keränneet varoja kaikkiaan noin 900 000 euroa. Unicef-nuket tunnetaan Suomessa myös nimellä Anna & Toivo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä