Julkaistu    |  Päivitetty 

Adventti avataan kirkoissa ja Penttilän amfilla

Ensimmäisen adventin jumalanpalveluksissa lauletaan perinteisesti Hoosiannaa. Ensimmäisen adventin jumalanpalveluksissa lauletaan perinteisesti Hoosiannaa.
Adventtiaika avataan Joensuun evankelis-luterilaisissa seurakunnissa sunnuntaina 28.11.2021, seurakuntayhtymästä tiedotetaan. Adventtiaika avataan perinteiseen tapaan laulamalla Hoosiannaa ensimmäisen adventin jumalanpalveluksissa.

Jumalanpalvelukset alkavat Joensuun, Pielisensuun, Rantakylän, Pyhäselän ja Tuupovaaran kirkoissa kello 10, Noljakan kirkossa kello 12, Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla kello 13 ja Enon kirkossa kello 18.

Ensimmäisestä adventista käynnistyy paitsi joulun odotus, myös uusi kirkkovuosi. Ensimmäinen adventtisunnuntai on yksi vuoden suosituimmista kirkkopyhistä.

Hoosianna-hymni lauletaan sunnuntaina 28.11. myös jo perinteeksi muodostuneessa Adventin avauksessa Penttilän amfilla kello 18. Tapahtumassa lauletaan joululauluja ja hiljennytään adventin sanoman ja rukousten äärellä. Tunnelmaa luovat ulkoroihut ja kynttilälyhdyt. Tilaisuuden päätteeksi tarjolla on glögiä ja pipareita.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä