Julkaistu    |  Päivitetty 

Itsenäisyyspäivänä kaikille avoin juhlakonsertti ja perinteistä ohjelmaa

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa kunnianosoituksella ja seppeleiden laskulla Joensuun sankarihaudoille ja hautamuistomerkeille. Kuva vuoden 2019 juhlallisuuksista. Niko Jouhkimainen Itsenäisyyspäivän vietto alkaa kunnianosoituksella ja seppeleiden laskulla Joensuun sankarihaudoille ja hautamuistomerkeille. Kuva vuoden 2019 juhlallisuuksista.

104-vuotiasta Suomea juhlistetaan Joensuussa kaikille avoimella konsertilla sekä perinteisellä ohjelmalla niin kantakaupungissa kuin pitäjillä.

Itsenäisyyspäivän vietto alkaa kunnianosoituksella ja seppeleiden laskulla Joensuun sankarihaudoille ja hautamuistomerkeille kello 12. Tilaisuudessa hartauden pitää rovasti Aune-Inkeri Keijonen. Joensuun kaupungin itsenäisyyspäivän juhla ja Joensuun Mieslaulajien 110-vuotisjuhlakonsertti alkaa kello 14 Carelia-salissa.

Tervehdys- sekä päätössanat esittää kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Merja Mäkisalo-Ropponen. Juhlapuheen pitää Kainuun prikaatin apulaiskomentaja, eversti Mika Seppä. Konserttiin on vapaa pääsy.

Enossa on sanajumalanpalvelus evankelis-luterilaisessa kirkossa kello 12, minkä jälkeen on sankarihaudoilla käynti, seppeleen lasku ja siirtyminen Enon seurakuntatalolle, jossa on kahvitarjoilu ja juhla.

Kiihtelysvaarassa lasketaan seppeleet sankarihaudoille kello 12.15, minkä jälkeen siirrytään seurakuntatalolle kello 13 alkavaan messuun. Messun jälkeen on kahvitarjoilu ja päiväjuhla.

Pyhäselässä on sanajumalanpalvelus kello 10, minkä jälkeen on seppeleiden lasku sankarihaudoille ja ohjelmalliset kirkkokahvit seurakuntatalolla.

Tuupovaarassa on messu ev.lut. kirkossa kello 10, minkä jälkeen on seppeleiden lasku sankarihaudoille. Tämän jälkeen siirrytään kahveille ja juhlaan seurakuntatalolle. Kello 17 on soihtukulkue sankarihaudoille.

Tilaisuudet järjestää Joensuun kaupunki yhdessä Joensuun ev.lut. seurakunnan, Joensuun ortodoksisen seurakunnan ja kansalaisjärjestöjen kanssa. Ohjelmaan voi tulla muutoksia, mikäli koronatilanne niin edellyttää.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä