Julkaistu    |  Päivitetty 

Merellinen koko perheen seikkailu saapuu Pohjois-Karjalaan

Lavalla nähdään joensuulaislähtöinen näyttelijä Ines Kakkonen (vas.) sekä näyttelijä Tuulia Lindholm. Kuva: Eevamaija Virtanen Lavalla nähdään joensuulaislähtöinen näyttelijä Ines Kakkonen (vas.) sekä näyttelijä Tuulia Lindholm. Kuva: Eevamaija Virtanen

Potkuri Ensemblen lastenteatteriesitys Utu & Myrsky – Muovimeren pelastuspartio saapuu tällä viikolla Pohjois-Karjalaan. Koko perheen seikkailutarina käsittelee ympäristöongelmia, erityisesti merien saastumista, yksilön ja lapsen näkökulmasta. Perheen pienimmät pääsevät osallistumaan esityksen kulkuun ratkomalla eteen tulevia haasteita yhdessä pelastuspartion eli Utun ja Myrskyn kanssa.

Yli 3-vuotiaille suunnatussa musiikkiteatteriseikkailussa Utu ja Myrsky tarkkailevat omalla majakkasaarellaan rantaan ajautuneita esineitä ja asioita ja pitävät tarkkaa roskaraporttia. Eräänä päivänä Utu ja Myrsky bongaavat kiikareillaan uuden saaren. He hyppäävät sukellusveneeseen ja matkaavat saaren luo vain huomatakseen, että saari onkin valtava valas. Valaalla on huono olo, koska hänen vatsansa on täynnä roskaa. Valasta on autettava – mutta miten?

Potkuri Ensemble on 2019 perustettu teatteritaiteen ammattilaisista koostuva ryhmä, jonka tavoite on tehdä vaikuttavaa teatteria kaikenikäisille ajankohtaisista aiheista. Utun ja Myrskyn kantaesitys nähtiin Turun kaupunginteatterissa 2020. Esityksen on ohjannut Jenni Korpela ja sovittanut kiertuemuotoon Jenni Kontio.

Joensuussa esitys nähdään Kulttuuritehdas Siihtalassa perjantaina 18. maaliskuuta kello 18. Esitys kestää noin 45 minuuttia.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä